108
Υλικά
- ελαιόλαδο 4 κσ
- κοτόπουλο 1 τμχ
- καρότο 2 τμχ
- σέλερι 2 κλων
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ασπρομανίταρα 250 γρ
- λευκό κρασί 150 γρ
- θυμάρι 1 ματσ.
- ρίγανη 2 κγ
- δαφνόφυλλα 3 φύλλα
- ζωμός κοτόπουλο 500 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
- φρέσκο βούτυρο 50 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κρέμα γάλακτος 50 γρ
- μαϊντανός 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
Το κοτόπουλο αλά κρεμ είναι εξαιρετικό! Η συνταγή κι η εκτέλεση της δίνουν ένα πιάτο ισορροπημένο με ποικίλες πλην όμως αρμονικά δεμένες γεύσεις.Από πού ν’ αρχίσω, από τα μανιτάρια και το σέλερυ, από το κρασί και το φρέσκο θυμάρι, από την αραιωμένη μπεσαμέλ με τον ζωμό κοτόπουλου ή την λιγοστή μόνον κρέμα γάλακτος που δένει αυτήν την πλούσια σος…;)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr