170
Υλικά
- λεμόνι 1 τμχ
- μαϊντανός 0.5 μάτσο/α
- δαφνόφυλλα 6 φύλλα
- πιπέρι 2 κσ
- μέλι 2 κσ
- χοντρό αλάτι 70 γρ
- σκόρδο 4 σκελ
- κοτόπουλο φιλέτο 18 τμχ
- φρυγανιά 1 κούπα/ες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα/ες
- αυγά 3 τμχ
- θυμάρι 1 κγ
- καπνιστή πάπρικα 1 κγ
- κουρκουμάς 1 κγ
έφτιαξα τη μαρινάδα και τη δοκίμασα σε κοτόπουλο πανέ για να δω αν πραγματικά αξίζει. Το κοτόπουλο πανέ αν το ψήσει κανείς στο φούρνο στεγνώνει και χάνει την υγρασία του. Γίνεται λάστιχο. Ήταν το πιο σκληρό crash test που μπορούσα να κάνω . Και το κοτόπουλο δεν στέγνωσε. Όχι με αυτή τη μαρινάδα!! Το καλύτερο ξέρετε ποιο είναι? Ότι μπορεί κανείς να την φτιάξει, να την χωρίσει σε τρία ίσα μέρη (3 δόσεις) και να την κρατήσει για μία εβδομάδα στο ψυγείο ή για πολύ πολύ περισσότερο καιρό στην κατάψυξη....
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com