70
Η πάπια σε “τούρτα” από φύλλο σφολιάτας με φουαγκρά, τρούφες και σάλτσα Perigueux, είναι κλασική συνταγή της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας.... Η πάπια σε “τούρτα” από φύλλο σφολιάτας με φουαγκρά, τρούφες και σάλτσα Perigueux, είναι κλασική συνταγή της υψηλής γαλλικής γαστρονομίας. Μια απόλυτη γκουρμεδιά, που απευθύνεται σε λίγους εκλεκτούς πελάτες του L’ Espadon, στο διάσημο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, στην αρχοντική Place Vendôme.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ψαγμένη και ακριβή επιλογή, καθώς εμπεριέχει πανάκριβα υλικά, πολύ κόπο και χρόνο και έχει ένα γευστικό προφίλ όπου κυριαρχούν οι δυνατές και έντονες γεύσεις κυνηγιού, συνδυασμένες με την ευδαιμονική αίσθηση του φουαγκρά και γήινους τόνους τρούφας να ψιθυρίζουν δυνατά. Και μια πλούσια σάλτσα με βάση Porto και demi-glace πάπιας, να αγωνιά να εξισορροπήσει...
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ψαγμένη και ακριβή επιλογή, καθώς εμπεριέχει πανάκριβα υλικά, πολύ κόπο και χρόνο και έχει ένα γευστικό προφίλ όπου κυριαρχούν οι δυνατές και έντονες γεύσεις κυνηγιού, συνδυασμένες με την ευδαιμονική αίσθηση του φουαγκρά και γήινους τόνους τρούφας να ψιθυρίζουν δυνατά. Και μια πλούσια σάλτσα με βάση Porto και demi-glace πάπιας, να αγωνιά να εξισορροπήσει...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr