Δημοσιευμένες » Ψάρια


Υλικά 1 κιλό σαρδέλες 100 ml ελαιόλαδο 1 ½ λεμόνι (το χυμό του) Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη

Υλικά: σαρδέλες, ελαιόλαδο, λεμόνι, ρίγανη

Μπακαλιάρος με σπαράγγια σε πακέτο για σήμερα. Εγώ προτίμησα λευκά αλλά και τα πράσινα σπαράγγια δίνουν επίσης εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Υλικά: φιλέτο μπακαλιάρου, σπαράγγια, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, τζίντζερ και άλλα 4 υλικά

Υλικά 4 φιλέτα σολομού (150γρ. το καθένα περίπου) Ελαιόλαδο Αλάτι – πιπέρι Για τη σαλάτα 2 ώριμα αβοκάντο 1 κούπα ντοματίνια 1 ματσάκι μαϊντανό (μόνο τα φύλλα) 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1κ.σ σουσάμι λευκό καβουρδισμένο 1κ.γ. σουσάμι μαύρο Για τη σάλτσα Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι 1κ.γ. τζίντζερ φρέσκο τριμμένο 1κ.σ. μέλι 6κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι-πιπέρι

Υλικά: φιλέτο σολομού, ελαιόλαδο, αβοκάντο, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι και άλλα 5 υλικά

Σπαράγγια στο φούρνο με γεμιστές σαρδέλες για σήμερα. Το ακριβό, σχετικά σπαράγγι με το ψάρι της φτωχολογιάς σε ένα εξαιρετικό δέσιμο στο πιάτο μας.

Υλικά: σπαράγγια, σαρδέλες, σκόρδο, σταφίδες, κουκουνάρι και άλλα 2 υλικά

ΥΛΙΚΑ Μπακαλιάρος σε φιλέτα 2 μεγάλα κρεμμύδι χοντροκομμένο 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο Πατάτες Χυμός λεμονιού 1 νεροπότηρο λάδι Πιπέρι

Υλικά: μπακαλιάρος, κρεμμύδια, σκόρδο, πατάτες, χυμός λεμονιού, λάδι

 Μια συνταγή για ψάρι χωρίς δυσκολία στο μαγείρεμα. Με τις τηγανητές πατάτες και τα σπαράγγια να ολοκληρώνονται στο φούρνο.Υλικά: 2 φιλέτα πανγκάσιους περίπου 1 κ. πατάτες 300 γρ. σπαράγγια 250 γρ. ντοματίνια 2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικόλάδι για τηγάνισμα αλάτι 

Υλικά: πανγκάσιος, πατάτες, σπαράγγια, ντοματίνια, ξύδι βαλσαμικό

Ο γαλέος είναι ένα από τα ψάρια που συμπαθώ, και όταν τον βρώ φρέσκο στην αγορά, δεν τον αφήνω να μου ξεφύγει.... Ο γαλέος ταίριασε πολύ ωραία και με τις πιπεριές και προέκυψε ένα φαγάκι, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Τον σέρβιρα με φάβα, την κλασσική, από το λαθούρι.

Υλικά: γαλέος, σκόρδο, ελαιόλαδο, πιπεριές πράσινες, πιπεριές κόκκινες, καυτερές πιπεριές

Εγώ χρησιμοποίησα γλώσσα αλλά φυσικά γίνεται και με άλλα ψάρια σε φιλέτα.

Υλικά: φιλέτο γλώσσας, σπανάκι, πράσα, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματίνια και άλλα 3 υλικά

Συνδύασε τις ψιλοκομμένες πατατούλες με σολομό και μυρωδικά και απόλαυσε το ιδανικό πιάτο για ένα ωραίο βραδινό ή και μεσημεριανό!

Υλικά: βούτυρο, πατάτες, κρεμμύδια, σέλερι, άνηθος και άλλα 3 υλικά

Μια συνταγή για ψάρι στο φούρνο που έχει μόνο πλεονεκτήματα. Τι εννοώ; Πρώτα από όλα δεν λερώνουμε το ταψί γιατί ψήνεται μέσα σε πουγκάκια. Δεύτερον δεν μυρίζει ψάρι, αλλά μοσχομυρίζει γιατί έχει φοινόκιο. Και το καλύτερο όλων; Η γεύση του, η τιμή του και ο σύντομος χρόνος που απαιτεί για να μαγειρευτεί. Δοκιμάστε το!

Υλικά: γλαύκος, ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι, κάπαρη, φινόκιο, ελαιόλαδο