Δημοσιευμένες » Ψάρια

Σαφριδάκια στη σχάρα. Ιδανικά για όσους ακολουθούν άναλη δίαιτα και θέλουν να απολαύσουν ψητό ψαράκι.

Υλικά: σαφρίδια, ελαιόλαδο, λεμόνι

Υλικά  Εδώ χρησιμοποίησα μία τσιπούρα 1 τσιπούρα 1  κολοκυθάκι μέτριο κομμένο σε ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες 2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες αλάτι-πιπέρι μαιντανό ψιλοκομμένο ελαιόλαδο 1 ποτήρι του νερού ζωμό λαχανικών...

Υλικά: τσιπούρες, κολοκύθια, κρεμμύδια, ντομάτα, ελαιόλαδο, ζωμός λαχανικών

Ένα προσωπικό μου πείραμα που σκεφτόμουν πολύ να το τολμήσω (μιας και είχα βαρεθεί όλο να το φτιάχνω ψαρόσουπα) και τελικά το αποτέλεσμα μας αντάμειψε και με το παραπάνω.  Αν σας αρέσει η γαριδομακαρονάδα να το φτιάξετε οπωσδήποτε! Προσωπικά εμάς μας άρεσε και περισσότερο...

Υλικά: κοκκινόψαρο, κρεμμύδια, πιπεριές πράσινες, σκόρδο, λευκό κρασί και άλλα 2 υλικά

Υλικά 1 κιλό σαρδέλες 1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες αλάτι -πιπέρι -ρίγανη ελαιόλαδο

Υλικά: σαρδέλες, ντομάτα, κρεμμύδια, ρίγανη, ελαιόλαδο

Μια πανεύκολη, πρωτότυπη και πολύ νόστιμη συνταγή πλούσια σε Ω3. 4 φέτες σολομός φρέσκος ή κατεψυγμένος χυμό από δύο πορτοκάλια 2 κ.σ. μουστάρδα 4 κ.σ. σόγια σως 2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο ροδέλες αλάτι πιπέρι

Υλικά: σολομός, πορτοκάλια, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας, ξύδι βαλσαμικό, κρεμμύδια

Η αλήθεια είναι πως το τηγάνισμα καλή ς ψαροταβέρνας δύσκολο να πετύχουμε στο σπίτι! Το μυστικό  είναι η δυνατή φωτιά και το μέταλλο των τηγανιών που χρησιμοποιούν. Έχω ανακαλύψει όμως κάποια tips που κάνουν το ψαράκι μου το τηγανιτό εξαιρετικό! Α. Χρησιμοποιώ  τη γκαζιέρα , αυτή με τη μεγάλη μπουκάλα..

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! Μου λείψατε τόσο καιρό που έχουμε να τα πούμε αλλά ο χρόνος μου ήταν λιγοστός....Τώρα που ξεκίνησε όμως το καλοκαιράκι σκοπεύω να τα λέμε πιο συχνά με καλοκαιρινές συνταγές!Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε σαρδέλες αχνιστές, ένα πεντανόστιμο πιάτο που μυρίζει θάλασσα, ενώ οι σαρδελίτσες εκτός από πολύ υγιεινές, είναι και πεντανόστιμές και κοστίζουν από 2-4 ευρώ το κιλό! Εμπρός λοιπόν, πάμε! 

Υλικά: σαρδέλες, λευκό κρασί, σκόρδο, ντομάτα, ελαιόλαδο και άλλα 2 υλικά

Σολομός στο φούρνο με σως από μέλι και μουστάρδα. Γίνεται πολύ γευστικός και ζουμερός.

Υλικά: φιλέτο σολομού, σκόρδο, μέλι, μουστάρδα Dijon, βασιλικός

Το ραβέντι συνδυάζεται αρμονικά με λιπαρά ψάρια όπως το σκουμπρί ή ο κολιός που μπορούν να σταθούν άξια απέναντι στην δριμύτητα του ιδιόμορφου αυτού λαχανικού, το οποίο στην περίπτωση αυτή ψήνεται στο φούρνο με λίγη ζάχαρη ώστε να το γλυκάνει και να το καραμελώσει ελαφρά. Το σκουμπρί δεν είναι διόλου διακριτικό ψάρι γευστικά.

Υλικά: ραβέντι, ζάχαρη, σκουμπρί, ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και άλλα 2 υλικά