Δημοσιευμένες » Ψάρια

Αυτό το θαυμάσιο ψάρι με διάφορα λαχανικά και ελιές στο φούρνο!

Υλικά: μαγιάτικο, κρεμμυδοροδέλες, ντομάτα, σκόρδο, πιπεριές κέρατο και άλλα 4 υλικά

Μπαρμπούνια με σάλτσα

Ψάρια Καταχωρήθηκε πριν 5 ημέρες (https://aples.gr)

Μπαρμπούνια τηγανιτά με σάλτσα, μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξουμε τα ψάρια μας εύκολα και γρήγορα

Υλικά: μπαρμπούνια, λεμόνι, ντομάτα, ξύδι, σκόρδο και άλλα 4 υλικά

Μια από τις κλασικές συνταγές που έχω φτιάξει και έχω ξαναφτιάξει είναι οι σαρδέλες οι αχνιστές, που όμως η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει κάλλιστα και με γαύρο. Η διαδικασία είναι παρεμφερής των μυδιών των αχνιστών, που είναι η πιο γνωστή και κλασική συνταγή για μύδια μετά τα μυδοπίλαφα και το σαγανάκι. Εύκολο πιάτο που ετοιμάζεται σε ελάχιστα λεπτά (κάτω από δεκάλεπτο για την ακρίβεια) και τρώγεται σε ακόμα λιγότερο χρόνο. Αν δεν έχετε κρασί λευκό στη διάθεσή σας μπορείτε να βάλετε και νερό για το άχνισμα.

Υλικά: σαρδέλες, λευκό κρασί, ελαιόλαδο, μουστάρδα Dijon, λεμόνι

Αν και δεν είμαι οπαδός των ψαρικών. δεν λέω όχι σε φιλέτο γλώσσας. Υλικά: Φιλέτα γλώσσας Αλάτι Πιπέρι Κόλιανδρο αποξηραμένο Καλαμποκάλευρο 3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ Ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

Υλικά: φιλέτο γλώσσας, κόλιανδρο, καλαμποκάλευρο, μαγιονέζα, κέτσαπ, ηλιέλαιο

 Κάποια μέρα που θα φτιάξετε ένα τηγανητό ψαράκι αλείψτε το με αυτό το μείγμα για να απογειώσετε τη γεύση του έτσι απλά και γρήγορα. Υλικά: 3 - 4 φιλέτα μπακαλιάρου (όχι παστά) αλάτι αλεύρι λάδι για τηγάνισμα λίγη μουστάρδαΓια την κρούστα1 κ.σ. μαργαρίνη ή 2 κ.σ. αραβοσιτέλαιο 2 - 3 φέτες ψωμί του τοστ ή απλό ψωμί φρατζόλας (ακόμη και μπαγιάτικο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε)1 μικρό ματσάκι μαϊντανό120 γρ. αμύγδαλα 2 κ.σ. λάδι 1 κ.σ. λεμόνι λίγο ξύσμα λεμονιού αλάτι 

Υλικά: φιλέτο μπακαλιάρου, αλεύρι, λάδι, μουστάρδα, μαργαρίνη και άλλα 4 υλικά

Υλικά συνταγής 2 φέτες τόνος 1 κ.σ. δενδρολίβανο φρέσκο ή αποξηραμένο 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 λεμόνι (ο χυμός του) προαιρετικά αλάτι πιπέρι

Υλικά: τόνος, δεντρολίβανο, ελαιόλαδο

Τα φιλέτα μπακαλιάρου με καρότα και μπαχαρικά είναι ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο. Τα φιλέτα μπακαλιάρου είναι μαγειρεμένα σε ζωμό με καρότα, μπαχαρικά και αρωματικά βότανα , και είναι τρυφερά και νόστιμα. Ένα πιάτο εύκολο και γρήγορο!

Υλικά: φιλέτο μπακαλιάρου, κρεμμύδια, καρότο, θυμάρι, σκόρδο και άλλα 4 υλικά

Πρόκειται για μια παραδοσιακή συνταγή από τη Γκρενόμπλ που γίνεται με φιλέτο γλώσσας. Εμείς τη φτιάξαμε και τη συνοδεύσαμε με μία δροσιστική σαλάτα, που ήταν ό,τι έπρεπε με αυτή τη ζέστη! Μπορείτε επίσης να τη συνοδεύσετε με ρύζι και λαχανικά στον ατμό ή βραστά. Καλή όρεξη!

Υλικά: φιλέτο γλώσσας, κάπαρη, λευκό κρασί, λεμόνι, βούτυρο και άλλα 2 υλικά

Αυτή η σούπα, είναι παραλλαγή της παραδοσιακής "ψαρόσουπας". Και φυσικά, είναι πιο νόστιμη, πιο ασφαλής, πιο υγιεινή από την παραδοσιακή. Χρειάζεσαι μόνο μαχαίρι,  κατσαρόλα, και φωτιά (και καλή παρέα δίπλα ή πάνω στη θάλασσα).

Υλικά: πατάτες, καρότο, κρεμμύδια, σέλινο, καστανό ρύζι

Πολύ νόστιμο ψάρι κατσαρόλας, αρκετά οικονομικό και σίγουρα χορταστικό.

Υλικά: φιλέτο μπακαλιάρου, πατάτες, καρότο, λάδι, κρεμμύδια και άλλα 5 υλικά