126
Υλικά
- γάλα 125 ml
- καλαμποκάλευρο 75 γρ
- βούτυρο 50 γρ
- πετιμέζι 80 γρ
- μαγιά 1 φακ
- ζάχαρη 1 κγ
- αλεύρι σκληρό 520 γρ
- ψωμί 520 γρ
- αλάτι 1.33 κγ
Σήμερα θα σας συστήσω... το... σκουρόχρωμο καλαμποκόψωμο με καταγωγή από τη Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. 'Ενα ψωμί που έχει την ιδιαίτερη ελαφριά γλύκα του πετιμεζιού αλλά δεν είναι γλυκό! Μου τράβηξε την προσοχή με το χρώμα του που παραπέμπει σε μαύρο ψωμί αλλά δεν είναι γιατί χρησιμοποίησα σκληρό, κίτρινο αλεύρι αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ένα ψωμί με μια ιδιαίτερη ζύμη που μέχρι να μπει στο ταψί κολλάει ελαφρά στα χέρια που πρέπει απαραίτητα να είναι αλευρωμένα μέχρι την τελευταία στιγμή που θα μπει στο φούρνο.
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com