158
Με μικρές, διακριτικές αλλαγές, η διάσημη σαλάτα του Καίσαρα γίνεται ελληνική. Υλικά 2 μαρούλια, χοντροκομμένα με το χέρι 200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου (ή άλλο σκληρό κίτρινο τυρί όπως παρμεζάνα ή παλαιωμένη κρητική γραβιέρα), κομμένο σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε ή σε φλούδες ( ή χοντροτριμμένο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τα κρουτόν 1/2 κιλό ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα, κομμένο σε μεγάλους κύβους 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες (ή λιγότερο αν δεν μας αρέσει) 150 ml ελαιόλαδο Για το ντρέσινγκ ο κρόκος από 1 αυγό (πολύ φρέσκο και κατά προτίμηση βιολογικό)...
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr