Το ταμπουλε, ειναι ενα παραδοσιακο πιατο απο την αραβικη κουζινα και συγκεκριμενα απο την λιβανεζικη. Κυρια συστατικα του ειναι το κους κους ή το μπλιγουρι και ο μαιντανος. Στην αυθεντικη λιβανεζικη εκδοχη του βαζουν μπολικο μαϊντανο. Στην Ελλαδα θα το συναντησετε μαλλον με περισσοτερο κους κους. Το ταμπουλε σερβιρεται επανω σε φυλλα μαρουλιου, τα οποια βοηθουν και στο φαγωμα του. Ας μην ξεχναμε οτι οι αραβες παραδοσιακα τρωνε χωρις να χρησιμοποιουν μαχαιροπηρουνα, οποτε το μαρουλακι βοηθαει γαι να "φτυαριζουν" το κους κους. Το ταμπουλε μπορει να σερβιριστει ως σαλατα αλλα αποτελει επισης ενα ελαφρυ και δροσερο γευμα, ιδανικο για τις καυτες ημερες που περναμε αυτο το καλοκαιρι......

Υλικά: κους κους, δυόσμος, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντομάτα, λεμόνι και άλλα 3 υλικά

Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com


(πάτησε στον τίτλο για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)


Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις