Συνταγές από το caruso.gr

Βρέθηκαν 136 συνταγές

Αρνάκι Ουαλίας στο φούρνο με πατάτες Μπουλανζέ

caruso
Παίρνουμε ένα κομμάτι, το ψήνουμε με τον απλούστερο τρόπο στο φούρνο μέχρι να γίνει ροζ το εσωτερικό του (medium rare) και το σερβίρουμε κόβοντας το σε λεπτές φέτες, σαν να ήταν ροσμπίφ....

Τα άπαιχτα Eggs Benedict της Madame Ginger

caruso
Τα eggs Βenedict είναι με διαφορά, το αγαπημένο μου πρωϊνό ή brunch αυτές τις λίγες φορές τον χρόνο που λέω να το ρίξω έξω απ’ το πρωί....

Σμυρνέϊκοι Κολοκυθοκορφάδες Γεμιστοί

caruso
Δυο πράγματα θέλω να επισημάνω για τη συγκεκριμένη συνταγή, όπου το πρώτο είναι θέμα γαστρονομικής κουλτούρας και έχει να κάνει με την εμμονή στη λιτότητα και το μονοσήμαντο των γεύσεων και το δεύτερο με τη φυσιολογία των κολοκυθανθών....

Το Θεϊκό Τιραμισού “της Μαμάς” είναι Αυθεντικά Ιταλικό

caruso
Τιραμισού (tiramisù) στα Ιταλικά σημαίνει “ανέβασέ με”. Η συνταγή τιραμισού που έχουμε πιο κάτω πάντως, είναι σίγουρο ότι θα δικαιώσει το νόημα του ονόματος και θα σας ανεβάσει στα ουράνια! ...

Τα 9 μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα (Video)

caruso
Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς να απολαύσει μια ωραία, νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι του; Κι’ όμως αυτό το απλούστατο... Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς να απολαύσει μια ωραία, νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι του; ...

Γεμιστά με Μνήμες Σμύρνης & τα 6 Μυστικά της Γιαγιάς

caruso
Τα γεμιστά είναι το καλύτερο μου ελληνικό φαγητό. Πιπεριές και ντομάτες γεμιστές, είναι το αγαπημένο μου! Ειδικά οι πιπεριές… Αλλά προσέξτε… μόνο τα σπιτικά...Με τη σημερινή συνταγή όμως, θα ανέβουμε ένα επίπεδο, γυρνώντας πίσω στο χρόνο, στην αυθεντική εκτέλεση και τα μυστικά της γιαγιάς μου, εστιάζοντας στον αρχέτυπο συνδυασμό γεμιστών, με ντομάτες και πράσινες πιπεριές μόνο....

Μαφαλντίνε με Γαρίδες και Skinos

caruso
Εύκολη συνταγή που απαιτεί όμως σημασία στη λεπτομέρεια και κυρίως πολύ καλό συντονισμό στον χρονισμό για να βγει τέλεια στη λεπτομέρειά της. Ιδανική συνταγή ενόψει νηστείας (μακρυά από μένα τέτοιες λέξεις), αλλά και για κάθε περίσταση, καθημερινή ή επίσημη.......

Ριζότο Μιλανέζε (ριζότο με σαφράν)

caruso
Το ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese), το απλούστερο Ιταλικό ριζότο είναι ίσως και το πιο λατρεμένο. Είναι το πιάτο που αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία πως το Ιταλικό ριζότο αποτελεί ένα γαστρονομικό “όχημα” που μπορεί να απογειώσει την μοναδικότητα ενός κεντρικού υλικού....

H Λιτή Αστακομακαρονάδα & τα 4 Μυστικά της

caruso
Εύκολο πιάτο που με καλό συντονισμό,γίνεται επιτόπου σε μισή ώρα και προκαλεί κύματα ηδονής στο κοινό. Όταν σχεδιάζετε να παραγγείλετε αστακούς υπολογίστε περίπου 250 γρ. μικτού βάρους (με το καύκαλο) για κάθε άτομο, στα οποία αντιστοιχούν περίπου 150 γρ....

Όλα για τη Σπαλομπριζόλα – στα Κάρβουνα

caruso
Στη Μπαρμπεκιούπολη τα Σαββατοκύριακα μέσα από κήπους, ακάλυπτους και βεράντες βγαίνουν καπνοί και μυρωδιές που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Οι μάχες μεταξύ ανθρώπων και κρεάτων καταλήγουν μεν σχεδόν πάντα σε αδιαμφισβήτητη νίκη των πρώτων, αλλά οι πολεμικοί ανταποκριτές μας αποκάλυψαν ότι συχνά το αθώο θύμα είναι η γεύση που βγαίνει κατώτερη των προσδοκιών, σχόλιο που βεβαίως αποκρύπτεται από τον ψήστη....

Το Λεμονάτο – Ριγανάτο μοσχαράκι του Μάκη Διαμαντόπουλου

caruso
Το λεμονάτο μοσχαράκι είναι απ’ τα κλάσικ αγαπημένα πιάτα της κουζίνας μας και ως τέτοιο βγαίνει σε χιλιάδες εκδοχές. Αυτές που βρίσκω πιο ενδιαφέρουσες όμως είναι οι συνταγές όπου η οξύτητα του λεμονιού συνδυάζεται με τα αρώματα της ρίγανης δημιουργώντας μια γεύση πολύ ελληνική, λιτή και με χαρακτήρα, όπου το όνομα παίζει ανάμεσα στο λεμονάτο και το ριγανάτο....

Χριστουγεννιάτικη Πίτα με Κιμά, Ξηρούς Καρπούς & Αποξηραμένα Φρούτα

caruso
Μια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, τον τελευταίο καιρό. Και καθώς οι μέρες περνούσαν και φτάσαμε προ των πυλών των Χριστουγέννων, η ιδέα του να φτιάξει κανείς μια πίτα με γέμιση Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, μου φάνηκε ακαταμάχητη......

Ιδέες για Κρύο Μπουφέ, Σάντουιτς & Καναπεδάκια

caruso
Το να επιλέγεις τα καλύτερα προϊόντα είναι μεγάλη τέχνη. Αλλά το να τα συνδυάζεις μεταξύ τους σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις είναι επί της ουσίας μαγειρική, απλά, χωρίς τη χρήση θερμότητας....

Πως φτιάχνουμε σπιτικές ελιές τσακιστές

caruso
Ελέω κρίσης, οι αστοί ανακαλύψαμε τις ελιές που έχουμε στο εξοχικό, στο χωρίο, στον κήπο της μεζονέτας, μέχρι και στο δρόμο του προαστίου μας και έτσι το ενδιαφέρον για να φτιάξουμε τις ελίτσες μας, μόνοι μας, ανέβηκε κατακόρυφα....

Η απόλυτη σπιτική Ιταλική Πίτσα του My Pizza Project

caruso
Γιατί πλέον, η καλύτερη ιταλική σπιτική πίτσα, είναι αυτή που σας παρουσιάζω εδώ (με διαφορά μάλιστα απ’ την προηγούμενη). Η σπιτική πίτσα όπως την προτείνει το MyPizza Project, του Γιώργου Χριστοδουλόπουλου....

« 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 »
Πες μας την γνώμη σου για το νέο site του Συνταγούλη! Πώς το βαθμολογείς;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!