Δημοσιευμένες » Σούπες

Υλικά     500 γραμμ. καρότα     1 πράσο ψιλοκομμένο     1 κλωνάρι σέλερι     2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα     2 πατάτες     1/2 λίτρο ζωμός κρέατος τον φτιάχνουμε με κύβο knor     1 πρέζα τζίντζερ     4 κουταλιές σούπας λάδι     1 κουτ.σούπας. βούτυρ     1+ 1/2  κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος για φαγητά

Υλικά: καρότο, πράσα, σέλερι, φρέσκο κρεμμυδάκι, πατάτες και άλλα 5 υλικά

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 1/2 κιλό κρέας ποντίκι σε φέτες από μοσχάρι 4 μεγάλα καρότα 4-5 μέτριες πατάτες 1 πράσο ψιλοκομμένο, μόνο το άσπρο μέρος 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρίζα και 1-2 κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένα, χωρίς τα φύλλα 1/2 φλ. τσ. ρύζι καρολίνα 1 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο 2 κύβοι βοδινού αλάτι πιπέρι ΓΙΑ ΤΟ ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ 2 αβγά ο χυμός από 2 μεγάλα λεμόνια

Υλικά: μοσχάρι, καρότο, πατάτες, πράσα, κρεμμύδια και άλλα 6 υλικά

Βράζουμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 20 λεπτά σε νερό,αν έχουμε ευαισθησία στο στομάχι,αλλίως το βράζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ξεπλένω το κουνουπίδι και το χωρίζω σε τουφάκια, ξεφλουδίζω 2 πατάτες και τις κόβω σε κομμάτια για να βράσουν γρήγορα και τα βράζω όλα σε ένα κατσαρολάκι με 3 ποτήρια νερό και λίγη σκόνη κόλιανδρου για 10-15 λεπτά...

Σούπα Gazpacho

Σούπες Καταχωρήθηκε πριν 27 ημέρες (http://www.alwayshungry.gr)

Το καλοκαίρι έφτασε στο τέλος του, αλλά ευτυχώς έχουμε την πιο δροσερή και καλοκαιρινή σούπα να μας το θυμίζει. Την Ισπανική κρύα σούπα Gazpacho. Μυστικό της επιτυχίας είναι να έχετε πολύ καλές και ώριμες ντομάτες, ιδανικά από μποστάνι ή βιολογικές.

Υλικά: ντομάτα, αγγουράκι, πιπεριές πράσινες, πιπεριές κόκκινες, κρεμμύδια και άλλα 6 υλικά

Υλικά Μερίδες 6 2 μέτριες πατάτες 2 κολοκύθια καθαρισμένα 2 μεγάλα καρότα 1 κρεμμύδι ξερό 1σκελίδα σκόρδο 4 κλωνιά μαιντανό -4 κλωνιά άνηθο 5 κλωνιά σέλινο 2 φύλλα σπανάκι 1 παντζάρι με τα φύλλα του 3 κουταλιές σούπας λάδι 2 λεμόνια λίγο πιπέρι

Υλικά: πατάτες, κολοκύθια, καρότο, κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα 6 υλικά

Το γκαθπάτσο ε ίναι μάλλον η δημοφ έστερη συνταγή της ισπανικής κουζίνας, αλλά σίγουρα και μία από τις πιό αρχαίες παρασκευές. Η συνταγή που έχει επικρατήσει παγκοσμίως σήμερα, είναι αυτή της Κόρντομπα, και γενικά της ευρύτερης περιοχής της Ανδαλουσίας, γι\' αυτ ό και συνοδεύεται από τον προσδιορισμό andaluz, με πρωταγωνιστή την ντομάτα και τα καλοκαιρινά λαχανικά. Το gazpacho andaluz περιέχει ντομάτα, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο, μπαγιάτικο ψωμί, ελαιόλαδο, ξύδι και αλάτι.

Υλικά: ντομάτα, αγγούρι, κρεμμύδια, σκόρδο, ψωμί και άλλα 8 υλικά

Οι κρύες σούπες είναι από τα πιο αγαπημένα μου καλοκαιρινά πιάτα. Δεν είναι απλώς δροσιστικές, αλλά απαιτούν ελάχιστο έως καθόλου μαγείρεμα (πράγμα πολύ σημαντικό όταν έχει καύσωνα) και είναι πολύ δυναμωτικές. Η σημερινή συνταγή είναι ένα λευκό γκασπάτσο με αυγοτάραχο τρίμμα Τρικαλινός, μια κρύα σούπα δηλαδή, με αγγούρι, αμύγδαλα και αυγοτάραχο.

Υλικά: αμύγδαλα, μπαγκέτα, αγγούρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και άλλα 6 υλικά


Η απλή συνταγή για να φτιάξουμε σούπα γιουβαρλάκια αυγολέμονο, πολύ γευστική και απολαυστική

Υλικά: κιμάς, κρεμμύδια, ρύζι καρολίνα, δυόσμος, λάδι και άλλα 6 υλικά

Η παγωμένη ντοματόσουπα gazpacho είναι ένα πολύ γνωστό ισπανικό πιάτο. Μια κρύα σούπα φτιαγμένη με λαχανικά, ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Παρασκευάζεται με πιπεριές, ντομάτα, αγγούρι, σκόρδο και μπαγιάτικο ψωμί που κάνει την σούπα κρεμώδη.

Υλικά: ντομάτα, πιπεριές πράσινες, πιπεριές κόκκινες, αγγούρι, ψωμί και άλλα 4 υλικά

Μα καλά, σούπα καλοκαιριάτικα θα μου πείτε??Κι εγώ θα σας πω …. ναι, σούπα!! Αλλά όχι οποιαδήποτε σούπα!Μια σούπα που κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα του καλοκαιριού.Μελιτζάνα, πιπερίτσα, φρέσκια ντοματούλα, βασιλικό (μπόλικο βασιλικό), κρεμμυδάκι, σκορδάκι, μια πολύ αρωματική σούπα που τρώγεται ευχάριστα ειδικά το καλοκαίρι!

Υλικά: τσακώνικες μελιτζάνες, ντομάτα, πιπεριές πράσινες, κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα 3 υλικά