196
Υλικά
- ζωμός κοτόπουλο 500 γρ
- κρέμα καρύδας 500 γρ
- γάλα καρύδας 500 γρ
- λεμονόχορτο 3 τμχ
- τζίντζερ 3 τμχ
- γκάλανγκαλ 3 τμχ
- γάλα καρύδας 500 γρ
- κρέμα καρύδας 500 γρ
- κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ
- μανιτάρια 250 γρ
- πάστα πιπεριάς 2 κγ
- πιπεριές τσίλι 2 τμχ
- σάλτσα ψαριού 4 κσ
- λάϊμ 2 τμχ
Ονομάζεται tom (σούπα) kha (γκαλάνγκαλ) kai (κοτόπουλο) και είναι ελαφρώς καυτερή αλλά όχι πολύ. Έχει γάλα καρύδας, αλλά αν θέλετε πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κρέμα καρύδας μόνο ή μισή μισή με νερό. Όπως είχα πει και στο ποστ για την Ταϊλανδέζικη ξινή-καυτερή σούπα, το μόνο δύσκολο στην παρασκευή τη σούπας είναι στην ουσία να βρείτε τα υλικά. Διαφορετικά από την αρχή έως το τέλος της παίρνει περίπου 15 λεπτά και δεν έχει πολλή προετοιμασία.
Διάβασε τη συνταγή στο foodjunkie.eu