Δημοσιευμένες » Θαλασσινά

 Ένα ποτηράκι ουζάκι ή κρασάκι μ' αυτό το φαγητό θα νοστιμίσει τη μέρα σας.Υλικά: 250 γρ. μακαρόνια Νο 6 250 γρ. γαρίδες  5 - 6 μανιτάρια στρογγυλά 1/2 κρεμμύδι  1 σκ. σκόρδο 1/2 φλ. λάδι 1/2 φλ. ντοματάκια ψιλοκομμένα 1/2 φλ. σάλτσα 1 ποτηράκι κρασί 1/2 κ.γ. ζάχαρη θυμάρι αλάτι, πιπέρι 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού ξυδιού

Υλικά: μακαρόνια, γαρίδες, μανιτάρια, κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα 7 υλικά

Υλικά 500 γραμ γαρίδες 8 ντοματίνια 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λωρίδες  1 κούπα τσαγιού σάλτσα ντομάτας ζωμό από τις γαρίδες 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί λάδι αλάτι -πιπέρι λιγκουίνι βρασμένα μαϊντανό

Υλικά: γαρίδες, ντοματίνια, φρέσκο κρεμμυδάκι, σκόρδο, σάλτσα ντομάτας και άλλα 3 υλικά

ΥΛΙΚΑ 500γρ. χταπόδι 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 500γρ. ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ 1 λεμόνι (ο χυμός του) 1 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο 1-2 φύλλα δάφνης 4-5 κόκκους μπαχάρι αλάτι-λίγη ζάχαρη Aν σας αρέσει προσθέστε και μία πράσινη πιπεριά κομμένη λωρίδες προαιρετικά

Υλικά: χταπόδι, κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτα, λεμόνι και άλλα 4 υλικά

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ

Θαλασσινά Καταχωρήθηκε πριν 14 ημέρες (http://www.e-sofia.gr)
Τί να πει κανείς για τα φρέσκα μύδια, σερβιρισμένα με λεμόνι και... ουζάκι. Απίθανα!!!

Υλικά: μύδια, χυμός λεμονιού

Υλικά 1/2 κιλό γαρίδες 2 κουταλιές της σούπας λάδι 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη 1 κουταλιά κορνφλάουερ 50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες) 2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως 2 κουταλιές σόγια σως 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

Υλικά: γαρίδες, λάδι, κρεμμύδια, σκόρδο, πιπερόριζα και άλλα 6 υλικά

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (για 4-6 άτομα) 1 χταπόδι γύρω στο κιλό λεμόνι ελαιόλαδο αλάτι  

Υλικά: χταπόδι, λεμόνι, ελαιόλαδο

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συνταγή μου για γαριδομακαρονάδα εύκολη και πεντανόστιμη!

Υλικά: μακαρόνια, γαρίδες, κρεμμύδια, σκόρδο, ντομάτα και άλλα 7 υλικά


Το χταπόδι αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους μεζέδες και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές συνταγές για το μαγείρεμα του, πιο απλές και πιο δημιουργικές. Η συνταγή αυτή είναι φανταστική και θα ενθουσιαστείτε με την ευκολία της!

Υλικά: χταπόδι, ξύδι βαλσαμικό, μαύρη ζάχαρη, ντοματίνια, ελαιόλαδο


Με αυτή τη συνταγή θα ευχαριστηθείτε πραγματικά μαλακά καλαμάρια, νόστιμα κι αφράτα! Είναι πολύ εύκολη στην εκτέλεσή της και να θυμάστε: τα ολόκληρα καλαμαράκια (αφού κοπούν) γίνονται πολύ πιο νόστιμα στο τηγάνι απ΄ότι οι έτοιμες κομμένες ροδέλες του εμπορίου!

Υλικά: καλαμάρια, μαγειρική σόδα, λεμόνι, φαρίνα

Αναμφισβήτητα το χταποδάκι ξυδάτο είναι ο τελειότερος μεζές του καλοκαιριού. Παίρνεις μια συσκευασία ωραιότατα πλοκαμάκια, καθαρά, πεντακάθαρα και κάνεις τη δουλειά σου. Κύριοι! Ούτε καθαρίσματα ούτε τίποτα. Για την ιστορία, χρησιμοποίησα κατεψυγμένα πλοκάμια χταποδιού, σε συσκευασία 700 γρ. Τώρα, αν εσείς θέλετε να πάρετε ολόκληρο οκτάπους και να καθαρίζετε, κακό του κεφαλιού σας και δικαίωμά σας βεβαίως βεβαίως!

Υλικά: χταπόδι, μπαχάρι, ροζέ κρασί, ξύδι, ελαιόλαδο