190
Υλικά
- θράψαλα 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- χυμός ντομάτας 300 γρ
- ούζο 0.5 ποτ κρασ
- ελαιόλαδο 0.33 φλ
- μαϊντανός 3 κσ
- αλάτι -
- πιπέρι -
- πάπρικα γλυκιά 0.5 κγ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
Τα Θράψαλα είναι ξαδέρφια με τα καλαμάρια, έχουν πολλές ομοιότητες με αυτά αλλά και διαφορές. Τα ξεχωρίζουμε από τα δέκα ισομήκη πλοκάμια τους και το τριγωνικό πτερύγιό τους.Δεν τα θεωρούσα πολύ γευστικά αλλά αποδείχτηκε ότι είχα κάνει λάθος! Είναι εξαιρετικά!Καθαρίζονται, όπως και τα καλαμάρια: τραβάμε τα πλοκάμια και αποσπάται και το περιεχόμενο της κοιλιάς τους. Πρέπει όμως να επιμείνουμε στην αφαίρεση του κόκκαλου-φτερού, διότι είναι πιο λεπτό από αυτό του καλαμαριού.Τα μαγειρεύουμε, σχεδόν όπως και τα καλαμάρια και έχουμε ένα νοστιμότατο πιάτο θαλασσινών! Δοκιμάστε τα!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com