Δημοσιευμένες » Τούρτες-Κορμοί

Αυτή η παγωμένη τούρτα παρφέ σοκολάτας είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τ΄ αρώματα και την ένταση της σκούρας σοκολάτας. Με γεύση ιδιαίτερη, με σταγόνες σοκολάτας στο εσωτερικό της και λουσμένη με πλούσια σως σκούρας κουβερτούρας. Παγωμένη τόσο όσο να την κόβει η λάμα του μαχαιριού. Σερβίρεται με έξτρα σως σε χορταστικά κομμάτια.Δική σας!

Υλικά: κουβερτούρα, ζάχαρη, μέλι, κρόκοι, φυτική κρέμα γάλακτος και άλλα 2 υλικά

Υλικά 1 πακέτο και 1/2 μπισκότα digestive 1 τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια το κανονικό μέγεθος το μικρό των 200 γραμ 1 κρέμα γάλακτος πλήρες προτίμηση στην φυτική [έβαλα 500 γραμ [περίσσεψε λίγο ] 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη 1 πλάκα βιτάμ χρησιμοποιούμε το μισό 1 μαρμελάδα φράουλα ,ή φρούτα του δάσους

Υλικά: μπισκότα digestive, philadelphia, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη άχνη, βιτάμ

Ηθελα να φτιάξω ένα γλυκάκι, για να δοκιμάσω επιτέλους κι εγώ την ναμελάκα, γιά την οποία είχα ακούσει τόσο ενθουσιώδη σχόλια,. Ετσι σκέφτηκα κάτι πάρα πολύ απλό και λιτό : τις δύο παραλλαγές της ναμελάκα, με λευκή κουβερτούρα και με κουβερτούρα γάλακτος, ανάμεσα σε μπισκότο σοκολάτας. Η αρχική σκέψη ήταν μόνο η δοκιμή και δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω την συνταγή. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν όμως τόσο εξαιρετικό, που τελικά άλλαξα γνώμη.

Υλικά: κουβερτούρα λευκή, γάλα φρέσκο, γλυκόζη, ζελατίνη, εκχύλισμα βανίλιας και άλλα 10 υλικά

Ποιος δεν λατρευει την νουτελα? τα μπισκοτα? τις σοκοφρετες? τα μικρα αυτα τραγανα choco crispies? Ολα μαζι ενωθηκαν και εγιναν ενας απολαυστικος κορμος ψυγειου. Δικος σας!!!

Υλικά: νουτέλα, μερέντα, σοκοφρέτα, πτι μπερ, δημητριακά

Τιραμισού για τους λάτρεις του καφέ. Τέλειο γλυκό ελαφρύ και εύκολο.  Δεν το φτιάχνω συχνά άλλα όποτε το φτιάχνω δεν προλαβαίνω να το δοκιμάσω, εξαφανίζεται στο λεπτό. Μόνο μην το φτιάξετε για τούρτα γενεθλίων γιατί θα γεμίσει το τραπεζομάντιλο με κακάο. αυτό έπαθα εγώ.

Υλικά: σαβαγιάρ, κρόκοι, ασπράδι, ζάχαρη άχνη, μασκαρπόνε και άλλα 3 υλικά

Υλικά Για το παντεσπάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 180 γρ κοσκινισμένο Ζάχαρη 300 γρ Αυγά 8 τεμ Για την κρέμα Κουβερτούρα λευκή 100 γρ Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ 250 γρ Κρέμα γάλακτος 600 ml Νεσκαφέ 4 κουταλάκια του γλυκού Φύλλα ζελατίνης 3 τεμ Κράνμπερι 2 κουταλιές της σούπας Για το σιρόπι Ζάχαρη 200 γρ Νερό 200 γρ Νεσκαφέ 3 κουταλάκια του γλυκού

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζάχαρη, αυγά, κουβερτούρα λευκή, κουβερτούρα και άλλα 4 υλικά

ΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 500 γρ. φράουλες μέτρια ώριμες 2 πακέτα σαβαγιάρ (48 τεμάχια)1 1/2 φλ. τσ. γάλα περίπου ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ 1 φάκελος φυτική σαντιγύ σε σκόνη1 φλ. τσ. κρύο γάλα από το ψυγείο2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη1 βανίλιαΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου στιγμής με άρωμα βανίλια ή φράουλα1 φλ. τσ. ψιλοκομμένες φράουλες ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 1 φλ. του καφέ πολτοποιημένες φράουλες2/3 φλ. τσ. ζάχαρη Για το στόλισμα: μερικές φράουλες κομμένες σε όμορφες λωρίδες

Υλικά: φράουλες, σαβαγιάρ, γάλα, φυτική σαντιγί, ζάχαρη άχνη και άλλα 3 υλικά

Πάμε λοιπόν να σας δώσω τα tips που θεωρώ απαιραίτητα για να φτιάξετε μία τέτοια τριώροφη τούρτα; Τέλος σας δείτε και αυτό το βιντεάκι για τούρτα μίνιον που μπορεί να είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό. Τώρα που την ξαναβλέπω δεν πιστεύω ότι κατάφερα να κάνω τρίπατη τούρτα !! Και του χρόνου λοιπόν πάμε για άλλα !!! Καλή επιτυχία και στη δική σας προσπάθεια!! Λέω να την τολμήσετε!!

Το cheesecake το αγαπώ τρελά και όποιος έχει διαβάσει έστω και λίγο το μπλογκάκι μου θα το έχει καταλάβει. Το συγκεκριμένο στις οθόνες μας το σκάρωσα για τα γενέθλια της μανούλας μου τον Μάιο ! Η καραμέλα στην κορυφή και οι μαρέγκες έκαναν τη διαφορά πιστεύω! Μετά την δική μου εμπειρία συνιστώ να μην βάλετε τις μαρέγκες στο ψυγείο αλλά να τις διακοσμήσετε τελευταία στιγμή για πιο τραγανό αποτέλεσμα!!

Υλικά: ασπράδι, ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας, κρεμόριο, νισεστέ και άλλα 6 υλικά

Η μαγείρισσα έγινε και διπλά ευτυχισμένη γιατί ανακάλυψε το πιο αφράτο παντεσπάνι e v e r που απαιτεί απλά και οικονομικά υλικά καθώς και την πιο σούπερ μους σοκολάτας στιγμής για τη γέμιση. Διπλή, τριπλή χαρά χα χα!! Για την τούρτα αυτή λοιπόν με θέμα luau (σημαίνει πάρτυ στα Χαβανέζικα) χρειάστηκα 2 1/2 δόσεις από τη συνταγή που θα σας δώσω για το παντεσπάνι και μία από τη μους.

Υλικά: αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, γάλα, αραβοσιτέλαιο και άλλα 4 υλικά