43
Υλικά
- κουβερτούρα λευκή 340 γρ
- γάλα φρέσκο 200 γρ
- γλυκόζη 10 γρ
- ζελατίνη 4 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- κρέμα γάλακτος 400 γρ
- κουβερτούρα 133 γρ
- γάλα φρέσκο 100 γρ
- γλυκόζη 5 γρ
- ζελατίνη 2 γρ
- κρέμα γάλακτος 200 γρ
- αμύγδαλα 75 γρ
- ζάχαρη άχνη 75 γρ
- κρόκοι 40 γρ
- αυγά 63 γρ
- ασπράδι 140 γρ
- ζάχαρη 50 γρ
- κακάο 25 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 35 γρ
Ηθελα να φτιάξω ένα γλυκάκι, για να δοκιμάσω επιτέλους κι εγώ την ναμελάκα, γιά την οποία είχα ακούσει τόσο ενθουσιώδη σχόλια,. Ετσι σκέφτηκα κάτι πάρα πολύ απλό και λιτό : τις δύο παραλλαγές της ναμελάκα, με λευκή κουβερτούρα και με κουβερτούρα γάλακτος, ανάμεσα σε μπισκότο σοκολάτας.
Η αρχική σκέψη ήταν μόνο η δοκιμή και δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω την συνταγή. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν όμως τόσο εξαιρετικό, που τελικά άλλαξα γνώμη.
Η αρχική σκέψη ήταν μόνο η δοκιμή και δεν είχα σκοπό να δημοσιεύσω την συνταγή. Το γευστικό αποτέλεσμα ήταν όμως τόσο εξαιρετικό, που τελικά άλλαξα γνώμη.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com