98
Υλικά
- σαβαγιάρ 500 γρ
- κουβερτούρα 500 γρ
- βούτυρο 370 γρ
- ζάχαρη άχνη 200 γρ
- κρόκοι 5 τμχ
- ασπράδι 7 τμχ
- κονιάκ 1 σφην
- γάλα φρέσκο 300 γρ
- κουβερτούρα 60 γρ
Χωρίς ενοχές και με πολύ θράσος, ενώ όλοι κάνουν διατροφή μετά τα Χριστούγεννα, έφτιαξα μια τούρτα σεράνο...Το ίδιο απόγευμα την έφτιαξα και την έδειξα βήμα βήμα στα stories, στο μαγικό αυτό instagram που έχει γίνει η αγαπημένη μου συνήθεια (το εμμονή δεν το συμπαθώ διόλου) τα τελευταία χρόνια. Μα είναι δυνατόν να πρέπει να τρώμε τούρτες μόνο σε γιορτές και γενέθλια?...Ένα βεγγαλικό κι ένα κερί καρφώθηκαν στο εναπομείναν κομμάτι, ένα μικρό ροζ πουλάκι που είχε περισσέψει από παλιότερη τούρτα των κοριτσιών στριμώχτηκε κι αυτό κάπου εκεί δίπλα και στην εκπνοή του χρόνου, πριν η τούρτα κάνει φτερά επιτέλεσε το σκοπό για τον οποίο τελικά φτιάχτηκε...
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com