107
Υλικά
- ηλιέλαιο 250 ml
- αραβοσιτέλαιο 250 ml
- ελαιόλαδο 100 ml
- καρύδια 70 γρ
- παντζάρια 50 γρ
- καστανή ζάχαρη 80 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 0.25 κγ
- μαγειρική σόδα 0.25 κγ
- κακάο 1 κγ
- κονιάκ 4 κσ
- κανέλα 0.25 κγ
- βανίλια 1 φακ
Τα γλυκάκια των Χριστουγέννων είναι μοναδικά νόστιμα κι αυτό οφείλεται στην όλη ατμόσφαιρα των ημερών. κουραμπιέδες με λάδι με συνταγή από την γιαγιά Άννα αλλά σε λίγο πιο Αμερικάνικη έκδοση... τύπου red velvet χωρίς όμως χρώμα ζαχαροπλαστικής αλλά με παντζάρι (γιατί, πώς να το κάνουμε... η Μεσογειακή διατροφή έχει και για το χρώμα τη φυσική της ... λύση! είναι νόστιμοι, διαφορετικοί και εντελώς φυσικοί!
Διάβασε τη συνταγή στο tantekiki.blogspot.com