74
Υλικά
- χυμός πορτοκαλιού 250 ml
- ηλιέλαιο 500 γρ
- μέλι 100 ml
- ζάχαρη 200 γρ
- αμμωνία 8 γρ
- κανέλα 8 γρ
- γαρύφαλλο 4 γρ
- μοσχοκάρυδο 4 γρ
- βανίλια 2 τμχ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- αλεύρι μαλακό 1.05 γρ
- μπέκιν πάουντερ 12 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 250 γρ
- ζάχαρη 1600 γρ
- γλυκόζη 300 γρ
- μέλι 200 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- κανέλα 1 ξύλο/α
Υλικά Για το πρώτο μίγμα - 250 ml χυμός από φρέσκο πορτοκάλια - 500 γρ. ηλιέλαιο - 100 ml μέλι θυμαρίσιο - 175 ml νερό - 200 γρ. ζάχαρη Για το δεύτερο μίγμα - 8 γρ. αμμωνία σκόνη - 8 γρ. κανέλα σκόνη - 4 γρ. γαρύφαλλο σκόνη - 4 γρ. μοσχοκάρυδο σκόνη - 2 βανίλιες - Ξύσμα από 2 πορτοκάλια Για το τρίτο μίγμα - 1.050 γρ. αλεύρι μαλακό - 12 γρ. μπέικιν πάουντερ - 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Για το σιρόπι - 1 λίτρο νερό - 1.600 γρ. ζάχαρη - 300 γρ. γλυκόζη ή 200 γρ μέλι θυμαρίσιο - Φλούδα από ένα λεμόνι - 1 ξυλαράκι κανέλας Για το πασπάλισμα - Τριμένο καρύδι ή αμύγδαλο
Διάβασε τη συνταγή στο www.lovecook.gr