Δημοσιευμένες » Ζαχαροπλαστική

Υλικά για τετράγωνη φόρμα 20χ 20 εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20-22 εκ.: 150 γρ. κεράσια, απύρηνα, κοµµένα στη µέση (καθαρό βάρος) 150 γρ. βερύκοκα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα 160 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου 100 γρ. άχνη ζάχαρη + λίγη για πασπάλισµα (προαιρετικά) 60 γρ. μέλι 300 γρ. ανθότυρο, σε µικρά κοµµάτια...

Υλικά: κεράσια, βερίκοκο, βούτυρο αγελάδος, ζάχαρη άχνη, μέλι και άλλα 6 υλικά

Ας ξεκινήσουμε γλυκά και σοκολατένια την εβδομάδα μας με μια απίθανη γρανίτα σοκολάτα Nutella για τους απανταχού λάτρεις του κακάο. Μια δροσιστική επιλογή για τις ημέρες που η θερμοκρασία ανεβαίνει και η δροσιά είναι πολυπόθητη.

Υλικά: γάλα, κρέμα γάλακτος, νουτέλα

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 20 εκ. ή μέτρια ορθογώνια (20χ10 εκ.): 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 50 γρ. άχνη ζάχαρη, 50 γρ. μαλακή μαύρη και 50 γρ. καστανή 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 3 αυγά 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας 200 γρ. κεράσια, απύρηνα (καθαρό βάρος) 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά) 60 γρ. φιστίκια Aιγίνης (καθαρό βάρος)

Υλικά: φαρίνα, ζάχαρη άχνη, μαύρη ζάχαρη, καστανή ζάχαρη, βούτυρο και άλλα 4 υλικά

Συνδυάζοντας τα αγαθά που μας προσφέρει η φύση κάθε εποχή μπορεί κανείς να φτιάξει θαύματα. Αποτελείται από τρεις στρώσεις, η μια εκ των οποίων (η μεσαία), ονομάζεται κρέμα « τυριού» , όπου τυρί, σημαίνει κάσιους!! Αυτές οι στρώσεις έχουν διαφορετικό χρώμα η κάθε μια και όλο μαζί το αποτέλεσμα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακό. Ειδικά αν το στολίσει κανείς με ένα βουναλάκι από φρέσκα κεράσια και μύρτιλα, τα φρούτα δηλαδή που έχουν χρησιμοποιηθεί και μέσα στο γλυκό.

Υλικά: αμύγδαλα, χουρμάδες, κάσιους, μπανάνες, σιρόπι σφένδαμου και άλλα 3 υλικά

Αφράτα, μαλακά κρουασάν φτιαγμένα με μία ιδιαίτερη ζύμη με ρικότα. Η ρικότα (ricotta) δεν είναι ακριβώς τυρί, όπως συνηθίζουμε να την αποκαλούμε στην Ελλάδα.Γεμίστε τα κρουσάν με μαρμελάδα της αρεσκείας σας, με σπιτική κρέμα τζαντούια (μερέντα), με κομμάτια σοκολάτας ή ακόμη με κρέμα ζαχαροπλαστικής...

Υλικά: γάλα φρέσκο, μαγιά μπύρας, αλεύρι, ρικότα, ζάχαρη και άλλα 7 υλικά

Υλικά 250 γρ. σπορέλαιο 200 γρ. ζάχαρη 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 4 αυγά 1/2 κ.γ μαστίχα τριμμένη 350γρ. σιμιγδάλι ψιλό 100γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη 2κ.γ μπέικν πάουντερ μια πρέζα αλάτι

Υλικά: σπορέλαιο, ζάχαρη, στραγγιστό γιαούρτι, αυγά, μαστίχα Χίου και άλλα 3 υλικά

Υλικά: 2βανιλιες 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι 500ml χλιαρό γάλα 150γρ ζάχαρη 1φακελάκι ξερή μαγιά 800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις Γέμιση: Πραλινα φουντουκιου Μαρμελάδα ότι μάς αρέσει Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι

Υλικά: βανίλια, γάλα, ζάχαρη, μαγιά ξερή, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και άλλα 3 υλικά

ΥΛΙΚΑ: 1300 βερίκοκα 750 γρ ζάχαρη Μισό ποτήρι νερό

Υλικά: βερίκοκο, ζάχαρη

Υλικά Για το ρολό κέικ - 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις - 6 αυγά - 1/4 φλιτζάνι κακάο - 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο - 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη - 200 γραμμάρια κουβερτούρα - 2 φύλλα λαδόκολλα Για την κρέμα μασκαρπόνε - 100 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή - ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος - 2 φλιτζάνια μασκαρπόνε Για την επικάλυψη - 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος - 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο - 200 γραμμάρια κουβερτούρα ψιλοκομμένη - 1 σφηνάκι μπράντι

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αυγά, κακάο, βούτυρο, ζάχαρη και άλλα 5 υλικά

Παγωτό καϊμάκι

Παγωτά Καταχωρήθηκε πριν 1 μέρα 4 ώρες (http://www.infokids.gr)
Μια από τις πιο παραδοσιακές γεύσεις παγωτού που έχουν γευτεί σχεδόν όλη μια φορά στη ζωή μας είναι το παγωτό καϊμάκι. Μπορεί να σας φαίνεται λίγο δύσκολη η παρασκευή του αλλά εμείς βρήκαμε και σας προτείνουμε μια εύκολη εκδοχή του που θα σας κάνει να το αγαπήσετε και να το εντάξετε στις αγαπημένες οικογενειακές σας γεύσεις.

Υλικά: κρέμα γάλακτος, γάλα φρέσκο, ζάχαρη, σαλέπι, μαστίχα Χίου