Δημοσιευμένες » Ζυμαρικά

Η συνταγή της Καρμπονάρα, είναι από τις πιό παρεξηγημένες -και όχι αδίκως- που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά. Έχει υποστεί πολλές "μεταλλάξεις" άλλες από άποψη και άλλες από άγνοια. Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας δώσω όλα τα μυστικά για την αυθεντική συνταγή όπως θα τη δοκιμάζατε σε ένα Ιταλικό σπίτι ή σε ένα εστιατόριο στην Ιταλία.

Υλικά: σπαγγέτι, μπέϊκον, αυγά, κρόκοι, ελαιόλαδο, παρμεζάνα

Τα φρέσκα ζυμαρικά, είναι ένα από τα must της ιταλικής κουζίνας. Πράγματι είναι άφθαστα σε γεύση και αναδεικνύουν τις σάλτσες και την γαρνιτούρα με την οποία θα τα συνοδέψετε. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξετε και μόνοι σας, και πραγματικά αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε.

Υλικά: αυγά, αλεύρι κίτρινο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Ένα ξεχωριστό και ταυτόχρονα περίεργο ζυμαρικό που τα παιδιά το αγαπούν για το ιδιαίτερο σχήμα του. Αντί για κόκκινη σάλτσα, τα σερβίρουμε με μια απίθανη συνταγή με σάλτσα πιπεριάς και ενισχύουμε τη γεύση του πιάτου με ελιές. Με σημαντικά οφέλη για υγεία και μακροζωία, οι ελιές και τα προϊόντα τους αποτελούν πολύτιμα συστατικά της καθημερινής μας διατροφής.

Υλικά: βίδες, πιπεριές, κουκουνάρι, ελιές, σκόρδο και άλλα 2 υλικά

Ο συνδυασμός μελιτζάνας και κιμά γνωρίζουμε όλοι ότι είναι τέλειος. Το πάντρεμα όμως με τα μακαρόνια είναι μία έκρηξη γεύσεων. Άλλωστε είναι και ένας τρόπος να φάνε λαχανικά και τα παιδιά που δεν τρώνε. Εδώ που τα λέμε δύσκολα θα φάει μελιτζάνες ένα παιδάκι. Με το συνδυασμό όμως αυτό πιθανόν να ξεγελαστεί, άλλωστε ποιο παιδί δεν τρώει μακαρόνια.

Υλικά: μακαρόνια, κιμάς, μελιτζάνες, κρεμμύδια, σκόρδο και άλλα 3 υλικά

Το δίκοκκο σιτάρι (Triticum dicoccum) είναι ένα από τα αρχαιότερα γνωστά είδη σιταριού. Η καλλιέργειά του είναι χαμηλή σε απαιτήσεις νερού και ανθεκτική σε ασθένειες, έτσι ενδείκνυται για αειφόρο γεωργία. Τα ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και μαγγάνιο ενώ αποτελούν και πηγή πρωτεϊνών και φωσφόρου.

Υλικά: πένες, μπρόκολο, ελαιόλαδο, κίτρινο τυρί, τυρί φέτα και άλλα 4 υλικά

Υλικά 400 -gr πέννες με ρίγες 2 -σκελίδες σκόρδο 500- gr ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, ή ντομάτες ψιλοκομμένες κονσέρβα 4-5 -κουταλιές ελαιόλαδο 4 -καυτερές πιπερίτσες ( ή περισσότερες αν σας αρέσει το καυτερό) τυρί τριμμένο για μακαρόνια 4 -κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός

Υλικά: πένες, σκόρδο, ντομάτα, ελαιόλαδο, καυτερές πιπεριές, τυρί

Υλικά: πένες, σκόρδο, ντομάτα, ελαιόλαδο, καυτερές πιπεριές, τυρί

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ 8 αυγά 500. γρ. σιμιγδάλι γάλα αγελαδινό ή πρόβειο όσο χρειαστεί

Υλικά: αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αυγά, σιμιγδάλι, πρόβειο γάλα

Υλικά 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη κόκκινο πιπέρι 250 γρ ντοματοχυμό 375 ml νερό (1,5 ποτήρι) 1 κουταλιά κέτσαπ φύλλο δάφνης,ρίγανη αλάτι και πιπέρι ελαιόλαδο

Υλικά: κρεμμύδια, κόκκινο πιπέρι, χυμός ντομάτας, κέτσαπ, ρίγανη, ελαιόλαδο

Γαρίδες με σπαγγέτι, σάλτσα ντομάτας και με αρώματα χρωματιστών πιπεριών!!!!Αυτή η συνταγή είναι μια αποθέωση!!! 

Υλικά: ντομάτα, γαρίδες, κρεμμύδια, κρασί, πιπεριές χρωματιστές και άλλα 3 υλικά

Νόστιμη σουπίτσα για πεινασμένα παιδάκια και κουρασμένους γονείς!

Υλικά: κριθαράκι, τοματοπελτές, κρεμμύδια, κύβος λαχανικών, ελαιόλαδο, ζάχαρη