Δημοσιευμένες » Ζυμαρικά

Η λέξη Pesto προέρχεται από το ρήμα Pestare που σημαίνει χτυπάω κάτι (μέχρι να γίνει αλοιφή ή κομματάκια, πολτοποιώ). Το Pesto βασιλικού είναι το πιό διάσημο Pesto της Ιταλικής Κουζίνας. Υπάρχουν και άλλα διάφορα (όπως λιαστής ντομάτας, ρόκας και άλλα) Στην Ελλάδα όταν αναφερόμαστε στο Pesto, σχεδόν πάντα εννοούμε του βασιλικού. Το πιό αρωματικό κατά την άποψή μου, που όταν είναι καλοφτιαγμένο έχει μιά λεπτή και ντελικάτη γεύση, κλείνει μέσα του τα πιό όμορφα αρώματα της Μεσογείου!

Υλικά: βασιλικός, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, χυμός λεμονιού, κουκουνάρι, σκόρδο σε σκόνη

Αν και ο τραχανάς της γιαγιάς Βάγιας εξακολουθεί να είναι best seller, μου αρέσει να πειραματίζομαι με τις γεύσεις και παραθέτω μία άλλη ενδιαφέρουσα εκδοχή:Υλικά*2 κ.σ. τραχανάς ξινός1 κ.σ. γιαούρτι πρόβειομισή ντομάταλίγη φέτα*

Υλικά: τραχανάς ξινός, γιαούρτι πρόβειο, ντομάτα, τυρί φέτα

Ένας ιδιαίτερος τρόπος να δοκιμάσεις την ελληνική σαλάτα. Την προσθέσαμε μέσα σε μεγάλα ζυμαρικά σε σχήμα κοχυλιού και την απολαύσαμε χωρίς όρια.

Υλικά: λάδι, ξύδι, σκόρδο, κοχύλια, μαρούλι και άλλα 6 υλικά


Το κριθαρότο με λαχανικά είναι μία πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή για το καλοκαίρι. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φρέσκα λαχανικά και καλή παρέα!

Υλικά: κριθαράκι, πιπεριές κίτρινες, πιπεριές κόκκινες, πιπεριές πορτοκαλί, κρεμμύδια και άλλα 6 υλικά

Cacio e Pepe

Ζυμαρικά Καταχωρήθηκε πριν 1 μέρα 13 ώρες (http://www.alwayshungry.gr)

Το Cacio e Pepe είναι μία παραδοσιακή συνταγή της Ρώμης με σπαγγέτι, που αξίζει να δοκιμάσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις του Ιταλικού τυριού Pecorino Romano, καθώς είναι το μοναδικό συστατικό της.

Υλικά: σπαγγέτι, πεκορίνο, ελαιόλαδο

Mac and Cheese με Αστακό

Ζυμαρικά Καταχωρήθηκε πριν 1 μέρα 13 ώρες (http://www.alwayshungry.gr)
Το Mac & Cheese είναι μία κλασική Αμερικάνικη συνταγή με μεγάλη ιστορία. Αποτελεί ένα γρήγορο και πολύ νόστιμο φαγητό με ζυμαρικά κοραλάκι, μπεσαμέλ και τυριά. Ο συνδυασμός αυτών των υλικών είναι που κάνει τη διαφορά από τα απλά μακαρόνια με τυρί. Η γεύση του δεν περιγράφεται! Πλούσια και κρεμώδης υφή από τα τυριά, με άρωμα αστακού και κομματάκια καθαρισμένου αστακού μαζί με τα ζυμαρικά.

Υλικά: αστακός, ζυμαρικά, τσένταρ, τυρί Gruyere, βούτυρο και άλλα 5 υλικά

Υλικά Ταλιατέλες 500 γρ Σπανάκι 500 γρ φρέσκο ή κατεψυγμένο Τυρί κρέμα 150 γρ Παρμεζάνα 150 γρ τριμμένη Μπέικον 200 γρ χοντροκομμένο Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας Αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο

Υλικά: ταλιατέλες, σπανάκι, τυρί κρέμα, παρμεζάνα, μπέϊκον και άλλα 2 υλικά

Ένα νόστιμο, νηστίσιμο φαγάκι, αφιερωμένο στους φίλους μας που νηστεύουν αυτές τις μέρες!Λίγους ξέρω που θα πουν όχι σε ένα καλομαγειρεμένο πιάτο ζυμαρικών!Το πιάτο αυτό ετοιμάζεται πανεύκολα, μιας και όλα τα υλικά του μαγειρεύονται στο ίδιο σκεύος.Επιλέξτε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά και πάμε να μαγειρέψουμε σκορδομακάρονα με φρέσκες, καλοκαιρινές ντοματούλες και μπόλικο μαϊντανό!

Υλικά: ζυμαρικά, ντομάτα, σκόρδο, βασιλικός, ελαιόλαδο

Σε λιγότερο από 20 λεπτά το γεύμα θα έχει σερβιριστεί. Θα χρειαστείς ελάχιστα υλικά και μόνο μία κατσαρόλα και ένα τηγάνι. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις στο ντουλάπι τα απαραίτητα και θα πλύνεις μόνο δύο σκεύη. Βάλε την ευκολία στη ζωή σου και τη γεύση στο πιάτο σου.

Υλικά: μακαρόνια, ελαιόλαδο, σκόρδο, πεκορίνο

Υλικά: μακαρόνια, ελαιόλαδο, σκόρδο, πεκορίνο

Υλικά συνταγής 1 κούπα κριθαράκι χοντρό 2 ⅓ κούπες νερό ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. δυόσμο (ψιλ/να φύλλα) ⅓ φλιτζ. βασιλικό (ψιλ/να φύλλα) 1 ντομάτα ψιλοκομμένη 100γρ. φέτα αλάτι πιπέρι

Υλικά: κριθαράκι χοντρό, ελαιόλαδο, δυόσμος, βασιλικός, ντομάτα, τυρί φέτα