48
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 530 γρ
- αλάτι 15 γρ
- βούτυρο 750 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 220 γρ
...Σκεφτήτε πως γιά περίπου 2 κιλά σφολιάτα απαιτoύνται 3/4 του κιλού βούτυρο καλής ποιότητας, αναλογιστήτε το κόστος, δείτε έπειτα και το κόστος της έτοιμης σφολιάτας και σκεφτήτε πως βγαίνει ο λογαριασμός ... Σκεφτήτε επίσης την περιεκτικότητα σε αμφιβόλου ποιότητας λίπη τόσο της ίδιας της σφολιάτας, όσο και όλων των σφολιατοειδών παρασκευασμάτων...Η τεχνική της παρασκευής της σφολιάτας έχει ως εξής : παρακευάζονται ξεχωριστά μία ζύμη με τα 3/4 του συνολικού αλευριού, νερό και αλάτι και μία μάζα με το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο...Η λιπαρή ουσία που χρησιμοποιείται είναι ιδανικά το βούτυρο γάλακτος, δηλαδή βούτυρο πολύ καλής ποιότητας (τα βούτυρα δεύτερης κατηγορίας παρασκευάζονται από τον ορό της τυροκόμησης), αλλά βέβαια μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μαργαρίνη (η σφολιάτα του εμπορίου περιέχει κατά 99% μαργαρίνες)...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com