1 φλιτζάνι γάλα2 φλιτζάνια νερό½ φλιτζάνι λάδι½ κ.γ αλάτι2 κ.γ ζάχαρη1 φακελάκι ξερή μαγιάή 25-30 γρ μαγιά φρέσκιαΑν χρησιμοποιήσουμε φρέσκια μαγιά τη διαλύουμε στο νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να αφρίσεικαι να φουσκώσει για 15-20 λεπτά.Μετά το ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά να πετύχουμε ζύμη μαλακιά.Αν η μαγιά είναι ξηρή, ανακατεύουμε 3 φλιτζάνια αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και την ξερή μαγιά.(μπορούμε όμως να ακολουθήσουμε την ίδια διαδικασία με την φρέσκια μαγιά)Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, το γάλα και ανακατεύουμε

Ο σύνδεσμος της συνταγής στο gasteroplix.blogspot.com δεν είναι πλέον έγκυρος!


(πάτησε στον τίτλο για να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο)


Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις