Κανελάδα (σιρόπι κανέλας)

Καταχωρήθηκε στις 02/12/13

6 Ψήφοι Ψήφισε

Για ζεστά ροφήματα ή δροσερά αναψυκτικά! Οι μνήμες μου, που φτάνουν μέχρι τη δεκαετία του 1960, είναι γεμάτες από τη μυρωδιά και την υπέροχη γεύση αυτού του ροφήματος που σερβιριζόταν τότε ακόμη και στα καφενεία της περιοχής μας. Συνήθως οι καφετζήδες είχαν αγοραστή κανελάδα από παραγωγούς της περιοχής που την αραίωναν με καυτό νερό και τη  σέρβιραν σε γυάλινα ποτήρια.  Το γλυκό  σκουροκόκκινο χρώμα, η έντονη μυρωδιά της κανέλας και η γλυκιά γεύση με μια υπόνοια κάψας στη γλώσσα –όπως αυτή που αφήνουν μερικές  τσίχλες κανέλας  - ήταν τα χαρακτηριστικά αυτού του καυτού ροφήματος που προτιμούνταν τους χειμωνιάτικους μήνες από όλες τις ηλικίες...

Διάβασε τη συνταγή στο https://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!