ΚΑΝΌΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΚΕΛΙΑ // CANNOLI SICILIANI

Καταχωρήθηκε στις 16/07/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές της συνταγής. Σε αυτήν που παρουσιάζουμε εδώ, αρωματίσαμε το μπισκότο με κακάο, κανέλα και γλυκό κρασί Marsala, ενώ συχνά προσθέτουν και καφέ. Για την ρικότα, το βασικό συστατικό της γέμισης, χρησιμοποιούν γενικά την πιο πλούσια από πρόβειο γάλα (δεν υπάρχει στην Ελλάδα), αλλά στην ανατολική πλευρά του νησιού, και ειδικά στην περιοχή της Ραγκούζα, προτιμάνε αυτήν που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, γιατί έχει πιο ντελικάτη γεύση. Την γέμιση, άλλοι την εμπλουτίζουν με καντίτι (κομματάκια από ζαχαρωμένα φρούτα), κλασσικό αγαπημένο υλικό της ζαχαροπλαστικής στον Νότο της Ιταλίας, ή με σταγόνες σοκολάτας, ενώ όπως είπαμε υπάρχει και η σοκολατένια παραλλαγή, με προσθήκη κακάο και λιωμένης σοκολάτας στην ρικότα. Σε πιο μοντέρνα εκδοχή, για να μην απορροφά υγρασία το μπισκότο, το αλείφουν εσωτερικά με λιωμένη σοκολάτα. Τέλος για το σερβίρισμα, εκτός από την ζάχαρη άχνη, διακοσμούν τις δύο άκρες με τριμμένο φιστίκι (κελυφωτό) ή με κερασάκια γλασέ.

Διάβασε τη συνταγή στο https://illaboratoriodimmskg.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!