by admin

PAMPEPATO, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ για τους QUANTI MODI DI FARE E RIFARE

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Το pampepato, pampapato ή panpepato είναι ενα παραδοσιακό γλυκάκι, που το συναντάμε στην Κεντρική και Βόρεια Ιταλία (στην Sabina, Ciociaria, Umbria, Emilia-Romagna) και ειδικά στην Ferrara και στο Terni. Το όνομα του προέρεχεται απο το pane pepato, που σημαίνει "πιπεράτο ψωμί", υποδηλώνοντας την ύπαρξη των μπαχαρικών. Η αρχική μορφή του pampepato ήταν το ταπεινό panforte των μεσαιωνικών χρόνων (ακόμη και σήμερα ονομαστό το πανφόρτε της Σιένα) απο το οποίο διαφοροποιήθηκε με την προσθήκη των μπαχαρικών, που σιγά σιγά άρχισαν να καταφθάνουν απο την Ανατολή αλλά και του κακάο....
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Περισσότερες συνταγές: γλυκά, καριόκες

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το illaboratoriodimmskg.blogspot.com