Χαλβάς με αλεύρι και πετιμέζι (χωρίς ζάχαρη)

Καταχωρήθηκε στις 30/01/13

11 Ψήφοι Ψήφισε

Εδώ απλώς ΄θέλω να συμπληρώσω ότι ο χαλβάς της σημερινής συνταγής ήταν πολύ πιο συνηθισμένος σε παλιότερες εποχές από τον χαλβά με σιμιγδάλι και σιρόπι ζάχαρης, τουλάχιστον στα μέρη μας. Με το πετιμέζι να μην λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι και να αποτελεί την οικονομική εναλλακτική της ακριβής τότε ζάχαρης, και το σταρένιο αλεύρι απαραίτητη προμήθεια των νοικοκυριών (όταν δεν ήταν δικής τους παραγωγής) είναι προφανές ότι ο αλευροχαλβάς αποτελούσε συχνό και αγαπημένο γλυκάκι.

Διάβασε τη συνταγή στο http://cretangastronomy.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!