by admin

Χαλβάς με χυμό πορτοκαλιού

No ratings yet

  (0)

Κλείσιμο

Please login

Δεν έχεις λογαριασμό; Εγγραφή

Υλικά

2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. ηλιέλαιο
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι

Για το σιρόπι:

2 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
3 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα από 1/2  πορτοκάλι

Eκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 8'. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μονομιάς, ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα σε μέτρια φωτιά, προσέχουμε όμως να μην το κάψουμε. Μόλις το σιμιγδάλι πάρει καστανό χρώμα το αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι με προσοχή γιατί πιτσιλάει και μπορεί πολύ εύκολα να καούμε. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τον χαλβά σε φόρμα και έπειτα από 20' μπορούμε να τον ξεφορμάρουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλα.

Αναρτήθηκε από
mika

στις
4:30 μ.μ.

Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

BlogThis!

Μοιραστείτε το στο Twitter

Μοιραστείτε το στο Facebook

Ετικέτες
ΓΛΥΚΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ,
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

0
σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

BLOG_CMT_createIframe('https://www.blogger.com/rpc_relay.html', '0');

google_ad_client = "ca-pub-3616405575145012";
google_ad_host = "ca-host-pub-1556223355139109";
google_ad_host_channel = "L0007";
google_ad_slot = "8812492638";
google_ad_width = 336;
google_ad_height = 280;

Παλαιότερη Ανάρτηση

Αρχική σελίδα

Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)

Διάβασε τη συνταγή στο kouzinomageiremata.blogspot.com
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Περισσότερες συνταγές: χαλβάς σιμιγδαλένιος

Αντιμετώπισες πρόβλημα;

Σχετικές συνταγές

Άλλες συνταγές από το kouzinomageiremata.blogspot.com