66
Υλικά
- αχλάδια 10 τμχ
- κατσικίσιο τυρί 300 γρ
- στραγγιστό γιαούρτι 4 κσ
- σέλερι 2 κλων
- ελαιόλαδο 5 κσ
- μηλόξιδο 2 κσ
- μέλι 1 κσ
- πιπέρι 1 κφτ κγ
- λεμόνι 1 τμχ
Γκουρμέ έδεσμα για το γιορτινό τραπέζι διά χειρός Ντίνας Νικολάου.Διαδικασία Σε ένα μεγάλο μπολ λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί με πιρούνι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σέλερι, το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το μέλι και τα πιπέρια και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά τουλάχιστον (μπορούμε να το ετοιμάσουμε αποβραδίς). Στο μεταξύ, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα αχλάδια. Τα κόβουμε στη μέση, με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση, και «ξαπλώνουμε» τα κομμάτια σε επίπεδη επιφάνεια. Ραντίζουμε αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Μ’
Διάβασε τη συνταγή στο www.gastronomos.gr