141
Υλικά
- ψαρονέφρι 1 τμχ
- αλάτι -
- κόκκινο κρασί -
- μαυροδάφνη -
- ρίγανη -
- θυμάρι -
- μπαχάρι -
Η περίοδος πριν τα Χριστούγεννα, στα νησιά των Κυκλάδων (χαιρετίσματα στην όμορφη Νάξο και στ’Απεράθου -από όπου και κατάγομαι και ηγαπώ σφόδρα έστω και αν δεν πηγαίνω συχνά) και στην Κρήτη, ήταν παραδοσιακά η εποχή για τα χοιροσφάγια. Κοινώς, οι οικογένειες παίρναν το γουρουνάκι τους, το έσφαζαν και από αυτό έφτιαχναν μύριες όσες λιχουδιές, από πηχτή και λουκάνικα μέχρι απάκια και λούτζες....
Διάβασε τη συνταγή στο www.digitalscullery.eu