57
Υλικά
- μαύρο πιπέρι 1 κσ
- άσπρο πιπέρι 1 κσ
- μοσχοκάρυδο 1 κσ
- πιπερόριζα 1 κσ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- άσπρο πιπέρι 1 κγ
- μπαχάρι 1 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 κσ
- τζίντζερ 1 κσ
- κανέλα 1 κσ
- γαρύφαλλο 1 κσ
Σήμερα όμως όταν λέμε 4 μπαχαρικά, εννοούμε το μίγμα των εξής μπαχαρικών : πιπέρι, μοσχοκάρφια, μοσχοκάρυδο και τζίντζερ ή κανέλας. Το πιπέρι μπορεί να είναι μαύρο ή λευκό ή μίξη τω δύο, ενώ στην πιό ήπια παραλλαγή του μίγματος μπορεί να αντικατασταθεί με το μπαχάρι. Το τζίντζερ δίνει πιό έντονη, μπαχαρένια γεύση από την κανέλα.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com