Σκόνη ή Νιφάδες ντομάτας

Καταχωρήθηκε στις 09/11/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Αυτό που δεν είχαν σκεφτεί μέχρι πρόσφατα, ήταν να αξιοποιήσουν τις φλούδες που αφαιρούσαν από τις ντομάτες, όταν τις επεξεργάζονταν, για να φτιάξουν σκόνη ή νιφάδες ντομάτας. Η σκόνη και οι νιφάδες είναι εξαιρετικά γευστικές, και γίνονται πολύ εύκολα αν αφυδατώσουμε τη σάρκα ή αποξηράνουμε τις φλούδες, από ώριμες ντομάτες. Ανάλογα με το τι μας βολεύει, μπορούμε να στεγνώσουμε τις φλούδες στον ήλιο για 2 - 3 μέρες (ανάλογα με τις ώρες ηλιοφάνειας), πράγμα που θα τις κάνει γευστικότερες, ή να τις βάλουμε στο φούρνο, στους 70°- 80°C και να τις αφήσουμε να στεγνώσουμε για περίπου 4 - 5 ώρες. Οι φλούδες στεγνώνουν πιο εύκολα όταν έχουμε ξεφλουδίσει τις ντομάτες βουτώντας τις σε βραστό νερό, ενώ θέλουν περισσότερο χρόνο όταν τις έχουμε αφαιρέσει με μαχαίρι, επειδή με αυτόν τον τρόπο μένει περισσότερη σάρκα πάνω τους.

Διάβασε τη συνταγή στο https://faghta-giagias.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές


Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!