180
Υλικά
- βερίκοκο 3 κούπα/ες
- ζάχαρη 200 γρ
- κορν φλάουρ 2 κσ
- χυμός λεμονιού 2 κσ
- λικέρ βερίκοκο 3 κσ
- κονιάκ 3 κσ
Με τα φρούτα της εποχής, τα βερίκοκα, έφτιαξα μια πολύ ωραία σάλτσα βερίκοκο. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε όποιο γλυκάκι μπαίνει μια ανάλογή σος. Εκτός αυτού, ταιριάζει ιδιαιτέρως σε συνταγές κρεατικών, πουλερικών, σε είδη κρέατος προερχόμενα από κυνήγι, όπου δηλαδή προτείνεται σαν συνοδευτικό μια γλυκιά σάλτσα φρούτων.Τέτοιες συνταγές συνήθως συναντούμε σε εορταστικές περιόδους. Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε σάλτσα από ροδάκινα, νεκταρίνια, δαμάσκηνα ή άλλα φρούτα αυτού του είδους. Αν φτιάξουμε την σος με βερίκοκα που δεν έχουν ωριμάσει εντελώς, θα έχει πιο έντονη οξύτητα.
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com