105
Υλικά
- κεράσια 500 γρ
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 130 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γρ
- γάλα φρέσκο 200 ml
- λικέρ 30 ml
- μπράντυ 30 ml
- βανιλίνη 1 τμχ
- αλάτι 1 τσιμπ
- βούτυρο 1 κσ
- ζάχαρη άχνη -
Το clafoutis (κλαφουτί), είναι ενα πολύ απλό και νόστιμο γλυκό φούρνου. Παρασκευάζεται με φρέσκα συνήθως φρούτα, τα οποία καλύπτονται με έναν χυλό, που εχει σύσταση όμοια με αυτή του μίγματος που φτιάχνουμε για τις κρέπες. Οπως καταλάβατε και απο το όνομα του, προέχεται απο την γαλλική κουζίνα και είναι ενα παραδοσιακό γλυκό της περιοχής Limousin. Το όνομα του προέρχεται απο την τοπική διάλεκτο και το ρήμα clafir, που σημαίνει "γεμίζω", υπονοόντας "τα κεράσια", καθώς ο χυλός της ζύμης ρίχνεται ανάμεσα απο τα κεράσια και καλύπτει τα κενά...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com