155
Το κλαφουτί έρχεται από την Γαλλική εξοχή. Το διάσημο γαλλικό επιδόρπιο, που παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια, έχει ρίζες από την αγροτική περιοχή Λιμουζίν και λέγεται ότι ήταν πολύ δημοφιλές από τον 19ο αιώνα. Εμείς ετοιμάζουμε κλαφουτί με βύσσινα μια και μπορούμε να τα βρούμε όλη τη διάρκεια του χρόνου σε μορφή κομπόστας.
Η υφή του είναι μεταξύ κέικ και κρέμας. Το επιδόρπιο αυτό είναι ιδιαίτερα αγαπητό εντός αλλά και εκτός γαλλικών συνόρων.
Διάβασε τη συνταγή στο icooktoheal.com