ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΚΑΙ ΜΑΣΤΙΧΑ

Καταχωρήθηκε στις 01/06/19

1 Ψήφοι Ψήφισε

Τη διαφορά την έκανε η μαστίχα και απογείωσε την κρέμα σε γεύση και σε άρωμα. Μακριά από την κλασική συνταγή του εκμέκ με το καταΐφι (ekmek kadayif) και την κρέμα από βουβαλίσιο γάλα, χωρίς όμως να χάνει κάτι γευστικά. Βούτηξα το τσουρέκι στο σιρόπι, άπλωσα τις φέτες στο ταψί και την κρέμα με τη μαστίχα. Μα τι άρωμα! Η μαστίχα Χίου, το δάκρυ που λένε, το δάκρυ που αρωματίζει. Κι έτσι, αυτό το δάκρυ λοιπόν, θέλω να το βάλω και σε άλλα γλυκά. Στο παγωτό, στις κρέμες, στα μπισκότα και σε ένα λικέρ. Ένα λικέρ μαστίχα λείπει από το σπιτικό μου, θα έρθει όμως και η ώρα του σύντομα.

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.seasonsinajar.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!