188
Υλικά
- φύλλο κρούστας 22 φύλλα
- βούτυρο 1 φλ
- γάλα φρέσκο 600 γρ
- κρέμα γάλακτος 300 γρ
- ζάχαρη 1 φλ
- σιμιγδάλι ψιλό 0.5 φλ
- κορν φλάουρ 3 κσ
- αυγά 4 τμχ
- βούτυρο 3 κσ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κσ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
- ζάχαρη 700 γρ
- λεμόνι 1 τμχ
- χυμός λεμονιού 1 κσ
Τραγανό, ξεροψημένο φύλλο, που κλείνει μέσα του πεντανόστιμη κρέμα σιμιγδαλιού με άρωμα βανίλιας και μαστίχας. Από τα πιό νόστιμα γαλακτομπούρεκα που έχουμε δοκιμάσει ποτέ! Μπορεί να γίνει η ίδια συνταγή και σε ταψί. Προτίμησα τα ατομικά γαλακτομπούρεκα (φλογέρα), γιατί έτσι τα ανασύρω μέσα από τις παιδικές μου μνήμες.
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com