49
Υλικά
- φύλλο κρούστας 0.5 κιλ
- μαργαρίνη με βούτυρο 200 γρ
- κουβερτούρα 70 γρ
- καρύδια 90 γρ
- γάλα φρέσκο 1500 ml
- σιμιγδάλι ψιλό 225 γρ
- αυγά 5 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- βούτυρο 2 κσ
- αλάτι -
- ζάχαρη 870 γρ
- μέλι 130 γρ
- κονιάκ 30 ml
- χυμός λεμονιού 30 ml
- πορτοκάλι 1 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
Σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, τις ημέρες της Αποκριάς και κυρίως την εβδομάδα της Τυρινής συνηθίζονται τα γλυκά με βάση το γάλα. Κάθε περιοχή έχει τις δικές της συνήθειες και συνταγές.Στην οικογένεια μου συνηθίζουμε να φτιάχνουμε το πολυαγαπημένο γαλακτομπούρεκο. Η μικρή μάλιστα το προτιμά ζεστό και φρεσκοσιροπιασμένο!
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com