60
Υλικά
- φύλλο Βηρυτού 1 πκτ
- βούτυρο γάλακτος 200 γρ
- αμύγδαλα 300 γρ
- σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ
- ζάχαρη 2 κούπα/ες
- κανέλα 1 ξύλο/α
- γαρύφαλλο 4 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
ΥΛΙΚΑ 1 πακέτο φύλλο κρούστας τύπου Βυρηττου η καλύτερα φρέσκο φύλλο από μαγαζιά που φτιάχνουν τέτοιου είδους φύλλα 200 γρ.βουτυρο γάλακτος λιωμένο σε πολύ χαμηλή φωτιά για επάλειψη ΓΕΜΙΣΗ 300 γρ.αμυγδαλα με το φλούδι τους καβουρδισμένα και λεπτοκομμένα 150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο λεπτοτριμμενη σε πολύ μικρα κομματάκια ΣΙΡΟΠΙ 2 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό 1 ξύλο κανέλας 3-4 καρφάκια γαρίφαλο χυμό κα φλούδα μισού λεμονιού
Διάβασε τη συνταγή στο mageirikikaisintages.blogspot.com