47
Υλικά
- φύλλο κρούστας 2 πκτ
- βούτυρο αγελάδος 350 γρ
- αμύγδαλα 300 γρ
- καρύδια 350 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 100 γρ
- φιστίκι 100 γρ
- σουσάμι 50 γρ
- μοσχοκάρυδο 0.5 τμχ
- κανέλα 2 κγ
- ζάχαρη 1 κιλ
- μέλι 2 κσ
- κανέλα 1 τμχ
- λεμόνι 1 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- κονιάκ 0.5 σφην
- βανίλια 1 τμχ
Με αυτό το γιορτινό γλυκάκι να ευχηθώ σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία και ευτυχία στα σπιτικά σας!!Χρόνια Πολλά δημιουργικά και γλυκά όσο γλυκά μπορούν αυτά να είναι τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.Μπακλαβάς τραγανός, μοσχομυρίστος, εκτός απ τα αρωματικά κανέλα και μοσχοκάρυδο το καβουρδισμένο σουσαμάκι τον απογειώνει!! Μελωμένος όσο ακριβώς χρειάζεται χωρίς να κολυμπάει στα σιρόπια, αλλά ούτε να είναι και στεγνός. Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε.Υλικά για ένα παραλληλόγραμμο ταψί 40x302 πακέτα φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά350 γραμ.λιωμένο βούτυρο γάλακτος ή μισό μισό με φυτικό βούτυρο
Διάβασε τη συνταγή στο kouzinoskalismata.blogspot.com