62
Υλικά
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- παντεσπάνι 100 γρ
- φρυγανιά 100 γρ
- αμύγδαλα 250 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 200 γρ
- κανέλα 2 κγ
- γαρύφαλλο 1 κγ
- βούτυρο 200 γρ
- μέλι 100 γρ
- ζάχαρη 600 γρ
- κανέλα 1 ξύλο/α
- λεμόνι 0.5 τμχ
- φιστίκι Αιγίνης -
Ο μπακλαβάς είναι νόστιμο σιροπιαστό γλυκό της Μέσης Ανατολής αλλά και της παραδοσιακής Ελληνικής κουζίνας. Εορταστικός τις περισσότερες φορές, αφού στα Ελληνικά σπίτια γινόταν για τις ιδιαίτερες γιορτινές μέρες.Στη Μυτιλήνη, παραδείγματος χάριν, φτιάχνουν την παραδοσιακή «μπακλαβού», που μαζί με τα «γεμάτα» είναι τα γλυκά που συνήθως προσφέρει η νύφη στην πεθερά, όταν γίνονται τα αρραβωνιάσματα.Παραδοσιακά γίνεται με φύλλα κρούστας, πολλά φύλλα κρούστας με ενδιάμεσες στρώσεις ξηρών καρπών, όπως καρύδια, αμύγδαλα, φιστίκια Αιγίνης, αλλά και σοκολάτα…
Διάβασε τη συνταγή στο www.kitchenstori.es