Μπασμπούσα, το Αιγυπτιακό σιροπιαστό σάμαλι !!!

Καταχωρήθηκε στις 02/08/16

5 Ψήφοι Ψήφισε

Υλικά συνταγής     350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό     350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό     1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ     500 γρ. ζάχαρη     200 γρ. φρέσκο γάλα     2  κ.σ. βούτυρο πρόβειο από βάζο (γεμάτες κουταλιές) λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα ταψιού     12 ολόκληρα αμύγδαλα ασπρισμένα για την επιφάνεια     Για το σιρόπι:     600 γρ. ζάχαρη     400 γρ. νερό     1 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ή πρόβειο     1 λεμονιού ο χυμός και λίγο από το ξύσμα του

Διάβασε τη συνταγή στο https://mageirikikaisintages.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!