175
Υλικά
- αυγά 4 τμχ
- ζάχαρη 1 ποτ
- γιαούρτι 1 κεσεδάκι/α
- αλεύρι 1 ποτ
- σιμιγδάλι χοντρό 1 ποτ
- μπέκιν πάουντερ 1 κσ
- μαγειρική σόδα 1 κγ
- βανίλιες 1 τμχ
Το ραβανί ή ρεβανί, όπως το λέμε εμείς στη Μακεδονία, έχει καταγωγή από τη Βέροια. Υπάρχουν πολλές συνταγές για ραβανί. Με γιαούρτι, με λίγα αυγά, με πολλά αυγά, με χοντρό σιμιγδάλι, με ψιλό σιμιγδάλι, με ινδοκάρυδο. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ακόμη μια εκδοχή του ραβανί, μόνο που δεν έχει βούτυρο, για αυτό και θεωρείται light. Τελικά το ραβανί, όπως και να το κάνεις είναι τέλειο!!! ...
Διάβασε τη συνταγή στο olivesandolive.blogspot.com