161
Υλικά
- αυγά 3 τμχ
- ζάχαρη 790 γρ
- γιαούρτι πρόβειο 1 φλ
- ελαιόλαδο 90 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 130 γρ
- σιμιγδάλι χοντρό 165 γρ
- μπέκιν πάουντερ 15 γρ
- εκχύλισμα βανίλιας 1 κγ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- γάλα φρέσκο 750 ml
- αλεύρι 30 γρ
- κορν φλάουρ 35 γρ
- βούτυρο 15 γρ
- μαστίχα Χίου 1 κγ
Το ρεβανί είναι απο τα αγαπημένα μας γλυκά στην οικογένεια, και το περίεργο είναι ότι αρέσει και σε όσους δεν πολυσυμπαθούν τα σορπιαστά. Εγώ επιμένω και το λέω ρεβανί και όχι ραβανί, καθώς έτσι το έμαθα απο την πολίτισσα γιαγιά Ανδρομάχη...Η παραλλαγή με την κρέμα προέκυψε κάπως τυχαία, αλλά μας άρεσε ιδιαίτερα. Η κρέμα κόβει λίγο την υπερβολική γλύκα του σιροπιού, ενώ του δίνει και μία πιό δροσερή υπόσταση...
Διάβασε τη συνταγή στο illaboratoriodimmskg.blogspot.com