77
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- σιμιγδάλι ψιλό 100 γρ
- μπέκιν πάουντερ 20 γρ
- μαστίχα Χίου 4 κόκκοι
- αλάτι -
- ζάχαρη 150 γρ
- βούτυρο αγελάδος 250 γρ
- αυγά 2 τμχ
- φιστίκι Αιγίνης -
- βανίλια 2 τμχ
- πορτοκάλια 1 τμχ
- λεμόνι 0.5 τμχ
- κανέλα 1 τμχ
- γλυκόζη 1 κσ
Για να ξεκινήσουμε «γλυκά» την νέα χρονιά, ετοίμασα ένα από τα πιο αγαπημένα μου σιροπιαστά γλυκάκια σε μέγεθος μπουκίτσας, τα σεκέρ παρέ. Μια ανατολίτικη λιχουδιά, που όταν την πρωτοδοκίμασα ξετρελάθηκα. Προσωπικά, προτιμώ τα σιροπιαστά σε μπουκίτσες, γιατί δεν με "λιγώνουν". Αυτό συμβαίνει με το σεκέρ παρέ, γευόμαστε ένα σιροπιαστό που δεν είναι υπερβολικά γλυκό, παρόλο το σιρόπι του. Έχω την συνταγή αυτή αρκετά χρόνια, παραδοσιακή είναι άλλωστε και λίγο πολύ γνωστή. ...
Διάβασε τη συνταγή στο syntageskardias.blogspot.com