286
Υλικά
- σιμιγδάλι χοντρό 340 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ
- ζάχαρη 180 γρ
- σπορέλαιο 250 ml
- στραγγιστό γιαούρτι 200 γρ
- αυγά 4 τμχ
- βανίλια 1 τμχ
- ξύσμα λεμονιού 1 κσ
- μπέκιν πάουντερ 1 κγ
- ζάχαρη 800 γρ
- λεμόνι -
- γλυκόζη 1 κσ
Καιρό τώρα ψάχνω να βρω την "σωστή" συνταγή για Ρεβανί, όχι όποιο - όποιο ρεβανί αλλά αυτό από την Βέροια! Το ραβανί βέβαια είναι μια διαδεδομένη και αγαπημένη συνταγή στην Ελληνική Κουζίνα, το συγκεκριμένο δε αποτελεί το "στολίδι" της Μακεδονίτικης Κουζίνας και φυσικά όσο και να αναζητάς την "αυθεντική" συνταγή χάνεσαι σε αμέτρητες απόψεις... Η συνταγή που αποφάσισα να επιλέξω, να την δοκιμάσω και να μοιραστώ μαζί σας εν τέλει είναι η συνταγή που ζήτησα από την Έλλη Νικολαίδου Σερασίδου... γνήσια Μακεδονίτισσα, η συμβουλή της: να μην αλλάξω τίποτα από την συνταγή, το τήρησα και την ευχαριστώ πάρα πολύ....
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr