Γλυκό του κουταλιού, γλυκό της νηστείας, γλυκό της δίαιτας!Τα κυριακάτικα τραπέζια, τα απογευματινά καφεδάκια, το τρατάρισμα στους απρόσμενους επισκέπτες και οι βραδινές λιγούρες, θα έχουν ξεχωριστή γλύκα!Όσα βάζα και να φτιάξετε ποτέ δεν θα είναι αρκετά ! ...
Το γλυκό κουταλιού φράουλας πάει τέλεια με το καφεδάκι μας, ταιριάζει με γιαούρτι, είναι καταπληκτικό μέσα στο παγωτό φράουλας ή ως συνοδευτικό σε παγωτό βανίλια. Είναι ωραία πινελιά σε γλυκά όπως το ραβανί και το αγαπώ πάνω σε βάφλες ή κρέπες! ...
Υπέροχο καλοκαιρινό γλυκό του, που συνοδεύει παγωτά, γλυκά σιροπιαστά ακόμη και το γιαούρτι!!!
Παρακολουθήστε την εκτέλεση του γλυκού στο βίντεο, δοκιμάστε να το φτιάξετε και το αποτέλεσμα θα σας ξετρελάνει!!!! ...
Χρόνος Προετοιμασίας: 50 λεπτάYλικά:1 κιλό καθαρισμένες φράουλες1 κιλό ζάχαρη2 κ. σούπας κονιάκ 2 βανίλιες4 σταγόνες χυμό λεμονιού Εκτέλεση Πλένουμε τις φράουλες και καθαρίζουμε τα κοτσάνια. Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μισή ζάχαρη, τις φράουλες, την βανίλια και το κονιάκ....
Αν και λίγο μπελαλίδικο, από τα ωραιότερα γλυκά του κουταλιού
Η ποσότητα της γαλαζόπετρας να είναι στο μέγεθος στραγαλιού.Η συνταγή είναι από τον οδηγό μαγειρικής της Χρύσας Παραδείση έκδοση του 1957, κληρονομιά από τη γιαγιά μου.......
Μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του Μάη, σε μερικές περιοχές της Ελλάδας και αργότερα, μπορούμε να μαζέψουμε τα άγρια συκαλάκια,γιατί αργότερα σποριάζουν και δεν γίνεται ωραίο το γλυκό μας, για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκό....
Θα σας πω για τα νεραντζάκια τώρα, από τον κήπο του πατρικού φυσικά. Παρόλο που ο κήπος πνέει τα λοίσθια αφού κανένας πια δεν ασχολείται, έβγαλε και φέτος λίγα νεραντζάκια, όχι πολύ μεγάλα ούτε πολύ γεμάτα....