Γλυκό Περγαμόντο

Καταχωρήθηκε στις 05/02/12

9 Ψήφοι Ψήφισε

Το περγαμόντο δεν έχει σαφή καταγωγή και οι περισσότεροι ειδικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μετάλλαξη άλλων εσπεριδοειδών όσο για τη χώρα προέλευσής του υπάρχουν διάφορες θεωρίες, επικρατέστερες των οποίων είναι οι ακόλουθες:Κίνα, Ελλάδα, Ισπανία, Κανάριοι Νήσοι, Μπαρμπάντος. Οσον αφορά την ονοματολογία, λέγεται ότι το περγαμόντο προέρχεται από το τουρκικό μπεγκ – άρμοντι (το αχλάδι του κυρίου). Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιεία χάρη στο πλούσιο και εξαιρετικό αρωμά του, επίσης στην κοσμετική και την φαρμακευτική καθώς οι θεραπευτικές του εφαρμογές

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.funkycook.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!