Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού, χωρίς ασβεστόνερο!

Καταχωρήθηκε στις 01/11/18

1 Ψήφοι Ψήφισε

Η παρασκευή μου «πάτησε» στη μηλέικη διαδικασία. Στη Μήλο το γλυκό κολοκύθι-το κουφέτο όπως το αποκαλούν- είναι το γλυκό των γάμων και της χαράς κι έχουν μεγάλη εμπειρία και παράδοση στην παρασκευή του. Έχουμε την τύχη να συμπεθεριάσουμε με τη Μήλο και μάλιστα οι συμπεθέροι μας να είναι ονομαστοί για τα μαγειρέματα και τις συνταγές τους στο νησί! Έτσι έχω δοκιμάσει το αυθεντικό κουφέτο και δυο χρόνια πειραματίζομαι μ’ αυτή την συνταγή. Βέβαια, όσοι φτιάχνουν γλυκά ξέρουν πως δεν είναι μόνο η συνταγή αλλά και η πρώτη ύλη! Οι κολοκύθες της Μήλου είναι μια πολύ ιδιαίτερη ποικιλία κι έτσι δεν ήξερα πώς θα συμπεριφερθούν οι δικές μας χωρίς ασβέστη. Όπως είπα όμως παραπάνω φέτος ειδικά μπορώ να πω πως έγινε τέλειο για τα δικά μου μέτρα και σας προτείνω τη μέθοδο!

Διάβασε τη συνταγή στο https://www.cretangastronomy.gr

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!