304
Υλικά
- αλεύρι για τσουρέκια 800 γρ
- αλεύρι σκληρό 200 γρ
- βούτυρο αγελάδος 180 γρ
- ζάχαρη 170 γρ
- αυγά 3 τμχ
- πορτοκάλι 2 τμχ
- κρασί 200 ml
- λικέρ κουμ κουάτ 50 ml
- γάλα φρέσκο 120 ml
- μαγιά νωπή 45 γρ
- βανιλίνη 1 τμχ
- αλάτι -
Στην Κέρκυρα μοσχοβολάει η Πασχαλιά με τις φογάτσες, αν το φτιάξεις κι εσύ θα καταλάβεις γιατί θα γίνει το αγαπημένο σου! Το Κερκυραϊκό τσουρέκι ή φογάτσα, όπως μαρτυράει και η λέξη είναι γεμάτο επιρροές από την παρουσία των Ενετών στο νησί! Δύο κουλτούρες συναντιούνται και μας δίνουν... χρόνια τώρα, το ωραιότερο τσουρέκι .που έφαγες ποτέ!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr