Καλλιτσούνια Καστρινά (Λυχναράκια)

Καταχωρήθηκε στις 19/08/13

6 Ψήφοι Ψήφισε

Τα καλλιτσούνια δεν λείπουν ποτέ από το κρητικό τραπέζι. Είτε με χόρτα, είτε με μυζήθρα, τα καλλιτσούνια τρώγονται όλες τις ώρες. Δεν ήξερα ότι την ονομασία καστρινά την πήραν από το Κάστρο, όπως έλεγαν την πόλη του Ηρακλείου κατά την βυζαντινή περίοδο. Τα λυχναράκια ή καστρινά καλλιτσούνια τα έφτιαχναν οι γυναίκες το Πάσχα, μετά τη νηστεία της σαρακοστής. Σήμερα μπορούμε να τα βρούμε τόσο σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία όσο και σε σούπερ μάρκετ. Δεν είναι δύσκολα στην παρασκευή τους και για κάποιους από εμάς που τα λατρεύουμε, είναι ευκαιρία να τα έχουμε στο σπίτι μας εύκολα και γρήγορα! ...

Διάβασε τη συνταγή στο https://olivesandolive.blogspot.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!