105
Υλικά
- ξινόμηλο 350 γρ
- μαύρη ζάχαρη 2 κσ
- κανέλα 0.75 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- σφολιάτα 1 φύλλα
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη άχνη -
- κρέμα γάλακτος 250 ml
- ζάχαρη 2 κσ
- ουΐσκι 2 κσ
Είναι τα ολλανδικά appelflappen (ενικός: appelflap), ατομικές τριγωνικές μηλόπιτες φτιαγμένες με τραγανή, βουτυρένια σφολιάτα και γεμισμένες με τριμμένο ξινόμηλο, μαύρη ζάχαρη και μπαχαρικά. Παραδοσιακά, τα appelflappen πασπαλίζονται γενναιόδωρα με άχνη ζάχαρη, οι Ολλανδοί εν γένει βάζουν πολλή άχνη ζάχαρη πάνω στα γλυκά τους, αλλά είναι ακόμα πιο απολαυστικά όταν συνδυάζονται με σαντιγύ και δη όταν αυτή είναι αρωματισμένη με ουΐσκι. Μήλο, μπαχαρικά και single malt· ονειρεμένο ταίριασμα, ικανό να σας ζεστάνει ένα κρύο και συννεφιασμένο απόγευμα φθινοπώρου....
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com